Antena 3 CNN Economic De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer român pentru plinul la maşină

De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer român pentru plinul la maşină

Veşti proaste pentru şoferi. După ieftinirile de la pompă, de la 1 iulie preţurile vor creşte considerabil atât la motorină, cât şi la benzină.

de Georgiana Iuzic    |    19 Mai 2024   •   11:07

Șoferii s-au bucurat în ultimele zile de ieftiniri la pompă, iar cei mai fericiți au fost cei care își alimentează mașina cu motorină, pentru că acum în benzinării acest carburant a ajuns să fie mai ieftină decât benzina. 

Însă ieftinirile nu vor mai dura mult timp, pentru că din iulie va crește din nou acciza la carburanți. 

Acum însă prețurile de la pompă au scăzut semnificativ. Dacă în aprilie prețul litrului de motorină era de 7,46 lei, acum s-a ieftinit cu mai bine de 20 de bani. Așa a ajuns să fie mai ieftină chiar decât benzina, care acum se vinde la un preț mediu de 7,24 de lei. 

Din iulie vin din nou scumpirile. Astfel, de la 1 iulie, benzina se va scumpi cu 43 de bani pe litru, iar motorina se va scumpi și ea cu 40 de bani. 

Acest lucru înseamnă că plinul unui șofer care alimentează cu motorină se va scumpi cu 20 de lei, iar cei care au mașinile pe benzină vor scoate în plus din buzunar aproape 21 de lei.

×
Subiecte în articol: scumpire scumpire carburanti
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Axios: Cine e „oligarhia conducătoare” care ar putea decide soarta lui Biden
x close