Vom plăti chiar şi cu 30% mai mult pentru un kilogram de carne de porc. Producătorii spun că scumpirile vin pe fondul cererii foarte mari din partea consumatorilor, dar şi din cauza ofertei tot mai scăzute. Iar veştile proaste nu se opresc aici.
Producătorii spun că mulţi români vor înloci carnea de miel cu cea de port acum, de Sărbători. Astfel, anunţă de la 1 aprilie creşteri semnificative ale preţurilor la carnea de porc, dar şi la preparatele din carne.
De aceste scumpiri vor fi afectaţi mulţi români. Întrebat de această situaţie, ministrul Agriculturii a răspus ferm: nu vrea să influenţeze mersul pieţei. Mai exact, nu are ce să facă, şi totul depinde de producători.
În medie, un kilogram de carne de porc costă între 11 şi 20 de lei in magazine. O scumpire cu 30% ar cântări greu la un coş de cumpărături.
Şi nu este singura scumpire care ne aşteaptă. Producătorii au anunţat că şi carnea de pui se va scumpi începând cu lunile care urmează.
Sursa: Observator.net