Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Români care dezvoltă România. Wetterbest, investiții în trei fabrici în România

Români care dezvoltă România. Wetterbest, investiții în trei fabrici în România

Douăzeci de ani împlinește anul acesta firma Wetterbest, 20 de ani de la înfințare și 12 de când a început să facă producție în țara noastră. 

o_1dsppl38v1eekcc61v591fd71ef8b.jpg
Sursa foto: Captură Antena 3
23 Dec 2019   •   18:40

Compania care face acum parte din grupul Teraplast are 3 fabrici și câteva sute de angajați. Deși ar fi putit să își facă produsele în altă țară,unde ar fă găsit poate, condiții mai bune. A ales să fie aproape însă și de client, pentru că produsele trebuie livrate cât mai repede, dar mai ales de România. 

Noua fabrică de la Băicoi care a presupus o investiție de 8,4 milioane de euro va aduce o creștere a capacității de producție cu peste 30%. Țigla metalică produsă de Wetterbest poate fi găsită în orice colț al Românieipentru că în ciuda unei piețe fragmentate, clienții aleg să aibă încredere în producători profesioniși care oferă și capacități de producție moderne, un raport calitate preț optim dar și respect față de consumatorul final. 

„Livrăm în absolut toate colțurile țării. Indiferent de distanță noi livrăm acoperiș cu acoperiș”, spune directorul general Watterbest, Marian Pîrvu. 

Fiind printre cei mai importanți jucători de pe piața construcților și parte a celui mai mare producător de materiale în domeniu, Wetterbest nu putea rămâne în afara responsabilității sociale, pe care i-o dă poziția sa în industre. „Am lansat o campanie de responsabilitate socială, să promovăm performanța,excelența, astfel încât să punem și noi umărul la dezvoltarea României”, ne mărturisește directorul general al companiei. 

Printre proiectele concrete dezvoltate se numără școala Wetterbest, unde sunt autorizate cursuri autorizate pentru meserii, singura școală din țara noastră care formează montatori. Școala este autorizată și acreditată de Ministerul Educației Naționale.

În timp, școala își va extinde specializările și către alte ramuri ale construcțiilor. Proiectul a apărut pentru că Wetterbest și-a dorit să ofere o creștere a caliții lucrărilor pe care le livrează clienților finali și pentru că, din păcate, piața forței de muncă din România duce lipsă de personal specializat. 

 

×
Subiecte în articol: wetterbest
Citește mai multe din Români care dezvoltă România
» Vezi toate știrile din Români care dezvoltă România
Cele mai noi știri
Parteneri
x close