A fost nevoie însă de o istorie zbuciumată pentru ca Hidroelectrica să devină una dintre cele mai profitabile companii ale statului român.
''Era o societate căpuşată pe toate părţile, pe zona de investiţii, pe zona de vânzare de energie electrică şi din păcate s-a contractat mult mai mult decât putea efectiv să producă. S-a suprapus peste o perioadă de secetă şi rezultatul a fost o insolvenţă care aproape a dus compania în poziţia falimentului. Din fericire, ceea ce s-a întâmplat în perioada de insolvenţă a făcut ca Hidroelectrica să renască'', a spus Bogdan Badea, preşedinte Directorat Hidroelectrica.
Hidroelectrica este acum lider în producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice în sistemul energetic naţional. Într-un an hidrologic mediu, prin cele peste 200 de centrale asigură o treime din totalul producţiei naţionale de energie electrică.
Compania deţine barajele de la Vidraru, Tarniţa sau Porţile de Fier, locuri în care, după construcţia centralelor şi amenajărilor, au dezvoltat turismul şi implicit economia locală.
Anul acesta a inaugurat şi noua centrală de la Bretea din Hunedoara, prima pusă în funcţiune după deceniul turbulent prin care a trecut societatea.
E un proiect în întregime românesc, de la proiectare la construcţie şi montaj, toate lucrările au fost făcute de firme din ţara noastră. Mai mult decât atât, este prima centrală care poate să fie pusă în funcţiune de la distanţă.
Mai multe informaţii, în materialul de mai jos!