Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Români care dezvoltă România: Anca Vlad

Români care dezvoltă România: Anca Vlad

Români care dezvoltă România: Anca Vlad
17 Dec 2018   •   17:39

Lecție de antreprenoriat modern Grupul Fildas-Catena, fondat de antreprenoarea Anca Vlad, este unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul farmaceutic din România, o afacere construită pas cu pas, într-un sfert de secol.

Povestea de succes a antreprenoarei începe încă din liceu, atunci când a descoperit pasiunea pentru economie. A urmat apoi cursurile Academiei de Studii Economice din București, iar în 1980, datorită rezultatelor obținute pe parcursul anilor și la examenul de diplomă, a primit o repartiție în București, la o companie din industria lemnului - actualul Silvarom. Experiența profesională dobândită în cei șapte ani, cât a lucrat în exportul de mobilă - domeniu în care a evoluat până la funcția de coordonator al activității de export produse din lemn și mobile - avea să o ajute pe Anca Vlad în următorii pași din viața sa ulterioară de antreprenor. În 1987, a participat la interviuri și a reușit să obțină, în cadrul CCIR, poziția de director de țară pentru o mare companie străină - SmithKline Beecham Pharmaceuticals, din Anglia. În luna mai a anului 1990 înființează prima firmă de marketing consulting din România, iar un an mai târziu pune bazele afacerii Fildas, o firmă la care a început cu doar șapte angajați. Opt ani mai târziu s-a lansat într-un domeniu nou: retailul farmaceutic. Astfel a apărut Catena, rețeaua de farmacii afiliată, după decizia strategică de extindere pe verticală în retailul farmaceutic.

Într-o industrie foarte competitivă, Catena a reușit, în numai zece ani, să devină lider de piață. Astăzi, jucătorul de top în domeniul distribuției de medicamente, suplimente alimentare, produse tehnico-medicale și dermato-cosmetice, a ajuns la peste 720 de unități, are peste 1.000 de angajați și asigură acoperirea națională printr-o rețea de 14 depozite de medicamente, un call center și o flotă de transport formată din 120 autoutilitare medii și 12 camioane de mare tonaj. Pentru menținerea poziției de lider, grupul investește constant în extinderea lanțului de farmacii, astfel bugetul alocat pentru 20172018 a fost de peste zece milioane euro. Totodată, obiectivele Catena vizează continuarea expansiunii în zonele neacoperite suficient și creșterea organică prin consolidarea farmaciilor existente.

Mai multe, în revista Români care dezvoltă România, disponibilă de miercuri, 11 decembrie, la chioșcurile de presă împreună cu cotidianul Jurnalul.

×
Citește mai multe din Români care dezvoltă România
» Vezi toate știrile din Români care dezvoltă România
Cele mai noi știri
Parteneri
x close