"Avem o suprafață de 1.400 de hectare în Podgoriile Panciu, Cotești, Odobești și în Huși, în partea de nord a Moldovei.", a spus Luchi Georgescu, președinte Beciul Domnesc.
Beciul Domnesc a crescut în ultimii ani pe mai multe segmente de consum, iar unul dintre obiectivele companiei a fost acela ca românii să-și permită vinuri de calitate și premiate internațional. Pentru că vinul a însoțit dintotdeauna nu doar mesele, ci și momentele importante ale vieții.
"Segmentul de mainstream și upper mainstream reprezintă segmentul cu volumele cele mai mari, aici se consumă cel mai mult, cumva aici întrunește cele mai variate gusturi.", a mai spus Luchi Georgescu.
Atenția producătorului a fost dintotdeauna asupra menținerii unei constante: indiferent de cât de bună sau de slabă a fost recolta, vinul trebuie să respecte mereu aceleași standarde de calitate.
"Aici e un secret: cu oamenii, nu este numai vorba de tehnologie, este vorba de a încerca să menții calitatea prin aportul pe care îl aduc specialiștii noștri încercând să aleagă aceleași calități de struguri în fiecare an, din soiurile respective, în așa fel încât versus proba martor, cum ar fi, așa este vinul, așa trebuie să rămână, să încercăm să-l ducem în aceeași zonă, dacă nu și mai bun.", a mai adăugat preşedintele Beciul Domnesc.
În 2021, compania a trecut printr-un proces complex de rebranding, iar Vincon Vrancea a devenit Beciul Domnescu, ca o punte între trecut, prezent și viitor.
"Având acest monument de peste 600 de ani, monumentul istoric Beciul Domnesc unde avem o colecție de peste 100.000 de sticle începând cu anul 1949. Plus Beciul Domnesc vinul, brandul, care practic ajunge pe mesele consumatorului și vedem că este atât de apreciat, firesc a venit continuarea ca și emblematic si compania să poarte același nume.", mai precizează acesta.
O țară poate construi un viitor frumos doar cu respect pentru pentru trecut și tradiție. E un motto al companiei românești, care o provoacă să aducă vinuri noi pe piață, să asculte preferințele consumatorilor și să transfere în vinul de azi rafinamentul moștenirii primite.
"E o datorie să continui pentru că este o companie care a reușit să trăiască atâția ani, e ca mersul unui om prin viață, trăiești bucurii, trăiești supărări, tragedii, vicisitudini și cumva nu ai voie să nu mergi mai departe. Cumva ai primit rădăcinile, ai și trunchiul, deci trebuie să îți dezvolți mai departe ramurile. E ca un copac, e viață”, a mai spus preşedintele Beciul Domnesc.
- Beciul Domnesc oferă o gama completă de vinuri roşii, albe şi rose.
- Prin cercetări de piață, se analizează constant cum evoluează preferințele consumatorilor în materie de vin.
- Astfel, vinul rose a început să fie tot mai dorit de consumatori.
- În 2021 Vincon Vrancea a devenit Beciul Domnescu în urma unui proces complex de rebranding.
- Gama Sigillum Moldaviae oferă consumatorilor vinuri din podgoriile Huşi, Odobeşti Coteşti şi Panciu.