A fost nevoie de adaptarea fluxurilor de lucru și a spațiilor la noile condiții, un proces complicat și de multe ori greșit la început.
Este motivul pentru care sistemul medical Medlife a pus la punct un program de management al riscului pentru Covid, program menit să ajute mediul de afaceri să gestioneze eficient și in siguranța orice infectare.
"Am dezvoltat trei direcții, una de educare și informare, una de activități specifice pandemiei și una de suport pentru cei afectați de boală", a spus Violeta Diaconiţa, manager Medicina Muncii Medlife Group.
Medlife a furnizat partenerilor și clienților săi materiale scrise, ghiduri de bune practici pentru reluarea businessului, cursuri și conferințe online cu ajutorul cărora aceștia au fost informați în privința riscurilor, dar și a metodelor și măsurilor de adoptat.
"De la explicarea terminologiei, ce sunt anticorpii, cum evoluează, de ce să ne vaccinăm, care sunt avantajele vaccinării, cum să ne întoarcem la birou după boală", precizează Violeta Diaconiţa.
După apariția vaccinurilor, programul a fost adaptat astfel încât să asigure atât suportul logistic, medical dar și informativ pentru vaccinare, dar au fost create și programe de suport post-Covid destinate angajaților în recuperare după infectare, programe care au acoperit toate aspectele inclusiv cele legate de anxietate și de stres.
"Am inițiat echipe mobile care să facă activitate de vaccinare a clienților și în clinica mobilă, să-i ajutăm să poată lucra în siguranță", a declarat Violeta Diaconiţa.
Valurile succesive de infectări apărute după apariția vaccinurilor au arătat ceva și mai clar: virusul rămâne printre noi multă vreme.
Medlife a introdus în serviciile destinate companiilor și posibilitatea identificării și managerierii stării angajaților care prezintă afecțiuni cu risc crescut în cazul îmbolnăvirii cu coronavirus.