Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Bogdan Badea (Hidroelectrica), despre proiectele energetice ale viitorului: "Parcuri fotovoltaice pe lacurile de acumulare ale companiei" | Români care dezvoltă România

Bogdan Badea (Hidroelectrica), despre proiectele energetice ale viitorului: "Parcuri fotovoltaice pe lacurile de acumulare ale companiei" | Români care dezvoltă România

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 15:17 07 Dec 2021 Modificat la 13:45 09 Dec 2021
bogdan badea hidroelectrica
Bogdan Badea (Hidroelectrica), despre proiectele energetice ale viitorului Sursa foto: Antena 3

Astfel, a intrat şi pe piaţa consumatorilor casnici. A continuat retehnologizările şi modernizările. A mai făcut ceva. Nu a uitat că o criză naţională trece doar dacă contribuie toţi şi a continuat în toată perioada pandemiei proiectele educaţionale, dar şi susţinerea funcţionării mai multor spitale greu încercate de pandemie.

"Am acordat sponsorizări la foarte multe din spitalele din România. Probabil că, dacă ar fi să facem o evaluare, anul trecut şi anul acesta am acordat sponsorizări la spitale de peste 30 de milioane de lei", a declarat Bogdan Badea, preşedintele Hidroelectrica.

Acum, după aproape doi ani de pandemie, pare uşor. Dar n-a fost tot timpul aşa. Hidroelectrica, precum orice companie, a trebuit să găsească soluţii, astfel încât, indiferent ce se întâmplă în societate, să nu fie pusă în pericol nicio secundă furnizarea permanentă şi fără riscuri a energiei electrice.

Aşa că, în perioada stării de urgenţă, sute de angajaţi au rămas câte două săptămâni în centralele critice pentru ca eventualele îmbolnăviri să nu afecteze activitatea.

"În unele centrale aveam deja spaţii destinate, blocuri de intervenţii, spaţii destinate cazării în caz de situaţii excepţionale, în altele a trebuit să ne organizăm ad-hoc. S-au amenajat aceste spaţii de cazare cu tot ce înseamnă alimente, cazarmament", a explicat Bogdan Badea.

A contat mult şi faptul că grosul angajaţilor companiei sunt oameni tineri care au înţeles repede că rutina cu care erau obişnuiţi trebuie dată la o parte şi înlocuită cu o rutină de criză. Comportamentul angajaţilor a fost încă un motiv pentru Hidroelectrica să continue să creeze o nouă generaţie de angajaţi.

Doar în această toamnă, societatea avea, de exemplu, peste 600 de concursuri de angajare în derulare, pe lângă recrutarea cu ajutorul parteneriatelor cu instituţiile de învăţământ.

"Am încercat, începând cu anii trecuţi, alături de alte companii din sistemul energetic, să investim în învăţământul dual, să sponsorizăm şcoli profesionale care ulterior să producă de pe băncile lor noua generaţie de electricieni, noua generaţie de mecanici", a precizat Bogdan Badea.

Burse private în universităţi de profil şi un program numit "Hidroelectrica viitorului" în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, sunt alte două proiecte care completează viziunea companiei.

"Zona tehnică a fost cumva lăsată într-un plan secundar, deşi cred că cele mai mari oportunităţi profesionale le oferă acest segment şi asta încercăm să le transmitem tinerilor", a explicat preşedintele Hidroelectrica.

Şi tot spre viitor se îndreaptă şi proiectele energetice. Într-o epocă în care o imensă parte a activităţii noastre zilnice este dependentă de energia electrică, Hidroelectrica, deja 100% verde, îşi modernizează centralele existente şi se pregăteşte şi pentru următoarele generaţii prin investiţii în energia eoliană şi prin parcurile fotovoltaice.

"Analizăm şi posibilitatea de a instala parcuri fotovoltaice pe lacurile de acumulare pe care le avem, astfel încât să maximizăm pe cât se poate producţia de energie electrică", a declarat Bogdan Badea.

Hidroelectrica intenţionează, de asemenea, să se implice în partea de construire a staţiilor de încărcare a automobilelor electrice şi priveşte cu atenţie spre oportunităţile oferite de zona energiilor verzi.

×
x close