O secție de terapie intensivă pentru nou născuți cu o capacitate mai mare, în care să poată fi salvate mai multe vieți. Acesta e visul medicului Cătălin Cîrstoveanu, supranumit îngerul copiilor. Proiectul său, demarat cu ceva timp în urmă, este unul care va da copiilor din România acces la una dintre cele mai moderne secții de acest gen din lume. Acum sunt liste de așteptare, pentru că actuala capacitate e prea mică față de nevoile existente.
Dr. Cătălin Cîrstoveanu, șef secție ATI Nou-Născuți, Spitalul de Urgență „Marie Curie”: ”Extinderea secției înseamnă o altă clădire atașată într-un mod inteligent de clădirea actuală, comunicare evident, încă 20 de paturi, încă o sală operatorie dedicată pentru nou născuți.”
În secția doctorului Cîrstoveanu sunt tratați nou născuți, în special cei care au malformații congenitale, afecțiuni critice. Medicul și echipa sa au reușit să pună la punct o secție cu dotări ultramoderne, după modelul un pacient, o cameră, cu sisteme de monitorizare a copiilor, cu parametri care pot fi supravegheați permanent din camera medicilor. Pentru că acolo sunt copii cu malformații digestive, cardiace, de trahee, neurochirurgicale. Și pentru că sunt, din păcate, mulți, secția nu mai este suficientă. De aici și proiectul extinderii, un proiect care devine realitate și cu contribuția unor companii care vor să facă bine și care știu că doar așa, cu implicare, se schimbă lucrurile în România. Holcim a decis să participe la extinderea secției de terapie intensivă de la Marie Curie cu sponsorizări de aproximativ 1 milion de euro, dar și cu expertiza în domeniul construcțiilor. Viitoarea secție se bazează pe un concept 360 de grade, cu o infrastructură care din start beneficiază de cele mai bune materiale, betoane durabile și cele mai bune soluții de acces.
Dr. Cătălin Cîrstoveanu, șef secție ATI Nou-Născuți, Spitalul Urgență „Marie Curie”: ”Investiția Holcim a fost una excepțională, tot betonul care se toarnă acum, extinderea ambulanțelor, în construirea amfiteatrului, a trebuit sa refacem complet adăpostul antiatomic, să ranforsăm, apoi deasupra facem noul amfiteatru, toate betoanele, tot ce am turnat noi aici s-a chemat Holcim.”
Odată cu extinderea, numărul copiilor ale căror vieți vor fi salvate va ajunge la 500 în fiecare an.
Dr. Cătălin Cîrstoveanu, șef secție ATI Nou-Născuți, Spitalul de Urgență „Marie Curie”: ”Sala operatorie, echipamente, infrastructură, podelele așa cum vrem noi, sistemul audio video, toate sunt de cea mai bună calitate.”
Și nu este singurul proiect în care au decis cei de la Holcim să se implice. Peste 60% din sponsorizările companiei sunt direcționate către spitale. Numai anul trecut 11 unități sanitare din județele Alba, Argeș, Bihor, Buzau, Neamț, Dâmbovița dar și din București au primit sprijin financiar din partea companiei, atât pentru achiziționarea de aparatură și echipamente medicale pentru inițierea tratamentului și monitorizarea de lungă durată a pacienților, cât și pentru proiecte de reabilitare și modernizare.
- Sponsorizări de peste 1 milion de euro în extinderea secției de terapie intensivă de la spitalul Marie Curie;
- Compania sprijină financiar modernizarea spitalelor din România;
- Anul trecut 11 spitale au primit sponsorizări din partea producătorului de materiale de construcții.