Antena 3 CNN Dezvoltăm România Sustenabil Sănătatea, cheia spre viitor. Dezvoltăm România Sustenabil

Sănătatea, cheia spre viitor. Dezvoltăm România Sustenabil

clinica stomatologica tasca dezvoltam romania sustenabil
Clinica stomatologică de la Tașca, o investiție de 80.000 de euro. Sursă foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2024   •   14:45

Dezvoltarea durabilă începe cu promovarea unui stil de viață sănătos și echilibrat. În acest sens, România avansează spre sustenabilitate prin educarea noilor generații. Proiectele inițiate în zonele rurale și orașele mai mici de companiile angajate în dezvoltarea comunităților locale constituie o resursă vitală.

Una dintre companiile care au înțeles acest lucru este Heidelberg Materials România, care doar în ultimii 5 ani a investit peste 6 milioane de euro pentru bunăstarea comunităților locale.

În Județul Neamț și în alte regiuni, compania a implementat inițiative centrate pe sănătatea comunităților afectate, punând un accent deosebit pe cea dentară, adesea neglijată. Astfel, în Tașca funcționează de 3 ani Dental Life Social, două cabinete stomatologice care oferă acces gratuit la servicii dentare pentru rezidenții din trei localități.

Ionuț Ursu, președinte Asociația Volunteers for Life: ”Pe zona Bicaz, Valea Muntelui e un deficit foarte mare de servicii stomatologice generalizate. Noi venim în sprijinul statului și în sprijinul comunității pentru a rezolva aceste probleme.”

Din 2021, de la inaugurarea clinicii, peste 6000 de persoane au beneficiat de tratamente stomatologice gratuite, în special copii și tineri. Costurile depășesc 40.000 de euro pe an și sunt acoperite aproape integral de companie.

Ionuț Ursu, președinte Asociația Volunteers for Life: ”În acest cabinet vin foarte mulți oameni din categorii defavorizate.”

Și nu s-au oprit aici. Tot în zona Bicaz, de această dată în cadrul Spitalului Orășenesc cei de la Heidelberg Materials România la inițitiva Asociației Volunteer For Life au construit de la zero, împreună cu alți sponsori, prima bază de recuperare medicală, kinetoterapie și balneofizioterapie din județul Neamț.  

Elena Nistor, pacient: ”Am regăsit aici terapia de care aveam nevoie.”

Compania activă în industria materialelor de construcții a înțeles și importanța educației prin sport.  La Chișcădaga, în județul Huneadoara a investit în ultimii ani jumătate de milion de euro într-o bază sportivă de nivel european, de care beneficiază peste 200 de copii.

Alin Popa - ACS Viitorul Șoimuș: ”Facilitățile sunt extraordinare. Avem o logistică completă. Baza sportivă este de o calitate extraordinară, copiii își pot desfășura activitatea în condiții foarte bune.”

Ca urmare a acestor investiții făcute în parteneriat cu Asociația Viitorul Șoimuș, sportivii cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, au la dispoziție una dintre cele mai moderne baze sportive din județul Hunedoara.

Alin Popa, ACS Viitorul Șoimuș: ”Copiii se dezvoltă armonios, au rezultate mult mai bune la învățătură, avem copii cu burse școlare.”

Doar partea de vestiare are 200 de metri pătrați și include grupuri sanitare moderne, spălătorie, birouri sau sală de conferințe. Acolo copiii din mediul rural vor beneficia, gratuit, de meditații la limbile engleză și germană.  

Cristian Petrean - AJF Hunedoara: ”Angajamentul pe care îl are Heidelberg Materials față de comunitatea locală este un angajament solid, iar construirea acestei baze sportive consolidează acest gând, această idee.”

  1. În România, în mediu rural, există un medic stomatolog la 4.445 de locuitori;
  2. Clinica stomatologică de la Tașca, o investiție de 80.000 de euro;
  3. Baza de recuperare are o adresabilitate de peste 100.000 de persoane doar în județul Neamț
  4. Compania a investit 500.000 de euro în baza sportivă din Chișcădaga;
  5. La ACS Viitorul Șoimuș se antrenează peste 200 de copii din mediul rural.
×
Subiecte în articol: Dezvoltăm România Sustenabil
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close