Antena 3 CNN Dezvoltăm România Sustenabil Pași pentru o educație de calitate

Pași pentru o educație de calitate

New Project (9)
Captură video Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    20 Iun 2024   •   21:18

O educație de calitate este esențială pentru o societate sustenabilă. Este și motivul pentru care educația e una dintre cele 17 teme fundamentale de pe agenda Organizației Națiunilor Unite când vine vorba de o dezvoltare durabilă. În prezent, sunt peste 100 de milioane de tineri din întreaga lume care nu au acces la educație primară. Iar România e pe primul loc în Uniunea Europeană la abandonul școlar timpuriu, copiii din mediul rural fiind cei mai vulnerabili.

Să vină la tablă Dănuț, Mădălin, Andrei

Suntem la Școala Gimnazială Afumați, o școală de la țară dintr-o mică localitate din Dolj. Aici, predarea tradițională a fost înlocuită cu un sistem mult mai atractiv în clasă. Școala nu mai vine la pachet cu o mulțime de teme. Lecțiile sunt mult mai interactive, copiii le înțeleg mai ușor și vin la școală de drag, nivelul de învățare a crescut, iar abandonul a scăzut.

Simplu, distractiv și foarte amuzant și sunt foarte creative.

Ancuța Croitoru, învățătoare Școala Gimnazială Afumați: ”Este o modalitate frumoasă de a aborda conținuturile programei școlare, de altfel, destul de greoaie dacă nu ar fi fost prezentată în această formă”.

E rezultatul campaniei “Generatorii de bine”, implementat de grupul Evryo, care a susținut tipărirea caietelor speciale pe care le folosesc acum aproape 100 de copii din această școală.

Ancuța Croitoru, învățătoare, Școala Gimnazială Afumați: ”În zona rurală, este destul de greu să facem rost de partea asta financiară și să cumpărăm auxiliare”.

De zece ani, cel mai mare producător privat de energie regenerabilă din România investește în cea mai importantă formă de energie: cea a oamenilor. Angajații companiei Evryo sunt provocați să-și lase amprenta în comunitățile din care fac parte, să propună soluții la problemele sociale și să contribuie la o dezvoltare sustenabilă. Este și cazul Danielei, cea care a venit cu ideea acestor materiale didactice.

Daniela Andrei, angajat Evryo: ”Dedicarea colegilor mei pentru realizarea acestui proiect a fost extraordinară, iar faptul că am adus bunătate în comunitate reprezintă pentru mine prilej de bucurie și recunoștință în egală măsură”.

În lanțul “Generatorilor de bine” sunt oameni care dedică timp, energie și resurse pentru a schimba ceva în bine în jurul lor. Programul își propune schimbări durabile în patru direcții importante: educație, sănătate, mediu înconjurător și dezvoltare socio-economică.

Angelica Barbu, Chief People & Brand Officer: ”De zece ani generatorii de bine sunt chiar colegii noștri, oamenii Evryo. Demersul rămâne unul unic și valoros pentru că pune laolată contribuția lor personală pentru o viață mai bună în comunitatea în care trăiesc, nu doar lucrează, și resursele financiare ale organizației”.

Anul trecut, au fost implementate proiecte inedite în 22 de localități din 9 județe. În total, investiții de 90 de mii de euro.

  • Peste 100 de milioane de tineri din întreaga lume nu au acces la educație primară;
  • România e pe primul loc în Uniunea Europeană la abandonul școlar timpuriu, iar copiii din mediul rural sunt cei mai vulnerabili;
  • La școala din Afumați, lecțiile sunt interactive și atractive. Copiii nu au teme obligatorii pentru acasă;
  • Programa școlară a fost comprimată în materiale diferite pentru toate cele 34 de săptămâni tematice ale anului școlar;
  • Ediția “Generatorii de bine”  de anul trecut a avut 5180 beneficiari directi și a implicat 60 de voluntary;
  • Ediția “Generatorii de bine” din 2023 a însemnat proiecte de 90.000 de euro în 22 de comunități din 9 județe.
×
Subiecte în articol: Dezvoltăm România Sustenabil Evryo
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close