Antena 3 CNN Dezvoltăm România Sustenabil O companie sustenabilă e o companie responsabilă | Dezvoltăm România Sustenabil

O companie sustenabilă e o companie responsabilă | Dezvoltăm România Sustenabil

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 10:38 27 Iun 2023 Modificat la 10:38 27 Iun 2023

Antibiotice Iași a înțeles nevoia de a lua măsuri pentru sănătatea companiei, a angajaților săi, dar și a mediului înconjurător, astfel că și-a construit o strategie concretă, structurată pe mai multe domenii. În domeniul protecției mediului, preocuparea principală o reprezintă reducerea amprentei de carbon. În acest sens, până la finalul anului va fi pusă în funcțiune o capacitate de producție de energie solară, finanțată din fonduri proprii și din programul național de redresare si reziliență, care va însemna 3 hectare de panouri solare, ce vor acoperi peste un sfert din necesarul energetic al companiei. Şi nu e singurul proiect în această direcţie. 

Sebastian Costea, Manager Proiecte Strategice, Antibiotice SA: „Avem în plan ca 13 clădiri de pe platformă să fie acoperite cu panouri solare. Împreună cele 2 proiecte vor aduce companiei un aport de 3.7 MGW, ceea ce înseamnă acoperirea a peste 35% din consumul energetic anual al companiei.”

Compania a reușit, tot prin măsuri ambițioase, să transforme criza energetică într-o oportunitate, identificând metode noi de reducere a consumului și de creștere a randamentelor. 

Ioan NANI, Director General, Antibiotice SA: „Sustenabilitatea este capacitatea de a exista şi de a dezvolta viitorul fără a epuiza resursele. O companie durabilă trebuie să fie responsabilă în domeniul social şi să găsească un echilibru în protecţia mediului. Viitorul împreună reprezintă capabilitatea managementului companiei Antibiotice de a integra viitorul investind în protecţie socială, protecţia mediului şi indicatori de performanţe economice.”

Sănătatea unei societăți, a unei companii, depinde în mare măsură de sănătatea oamenilor, așa că Antibiotice Iași este extrem de implicată în a crește interesul celor 1350 de  angajați  pentru practicile unui stil de viață sănătos și pentru prevenirea incidenței unor afecțiuni de larg impact la nivel național. Au fost făcute screeninguri pentru posibile afecțiuni cardiace, hepatice sau oncologice. Un studiu realizat pe plan intern a confirmat că cel puțin 3 sferturi dintre salariați apreciază aceste programe de screening. Și nu doar pe acestea, ci și inițiativele legate de voluntariat: campanii de donare de sânge, acțiuni de plantare, solidaritate cu refugiații din Ucraina sau alte inițiative de acest tip. 

Cristina Bivol, Specialist Cercetare, Antibiotice SA: „Am ales să fiu voluntar pentru că prin acest mod îi ajut pe cei din jur, sunt un exemplu pentru ei și contribui la dezvoltarea mea personală.”

Și pentru că vorbim despre o companie ce produce într-un domeniu sensibil și cu efecte directe asupra sănătății populației, producătorul de medicamente încearcă să ducă educația mai departe de propriile porți. Astfel, a fost înființat un program de promovare a utilizării corecte a antibioticelor, astfel încât acestea să își păstreze efectul terapeutic. 

  • Compania investește în capacități de producție a energiei electrice regenerabile
  • În scurt timp, producătorul de medicamente își va asigura peste 35% din consum din surse regenerabile
  • Cei 1350 de angajați beneficiază de screeninguri de prevenție pentru diferite afecțiuni cu impact crescut în domeniul sănătății 
  • Compania susține programul Antibioticele Mileniului III program pentru promovarea utilizării corecte a antibioticelor
×
x close