Antena 3 CNN Mediu Ministrul Mediului: „Suntem izbiți din plin de schimbările climatice. Ne pregătim de o vară caniculară şi nu vor lipsi fenomenele extreme"

Ministrul Mediului: „Suntem izbiți din plin de schimbările climatice. Ne pregătim de o vară caniculară şi nu vor lipsi fenomenele extreme"

Ministrul Mediului: „Suntem izbiți din plin de schimbările climatice. Ne pregătim de o vară caniculară şi nu vor lipsi fenomenele extreme"
Ministrul Mediului: Suntem izbiți din plin de schimbările climatice. Ne pregătim de o vară caniculară şi nu vor lipsi fenomenele extreme
de Georgiana Adam    |    18 Iun 2024   •   12:30

Toată această vară va fi una caniculară şi nu vor lipsi nici ploile şi vijeliile, favorizate de schimbările climatice, este avertismentul transmis, marţi, de ministrul Mediului.  

Invitat la gala Dezvoltăm România Sustenabil, Mircea Fechet a vorbit şi despre furtunile care au făcut deja ravagii în România. 

„Schimbările climatice afectează deja România. Pragul de 1,5 grade despre care se discuta mai devreme este resimțit deja la noi în țară. 

Din discuțiile pe care le am aproape săptămânal cu colegii de la Administrația Națională de Meteorologie, constatăm că suntem izbiți din plin de schimbările climatice, fie că discutăm despre fenomene meteo extreme (și am avut chiar săptămâna trecută niște furtuni care au făcut ravagii în România), fie că discutăm despre secetă, despre caniculă. 

Avem deja primele coduri roșii emise de către colegii de la ANM și ne pregătim pentru o vară caniculară, care nu va fi lipsită de fenomene meteo extreme", a spus ministrul Mediului, Mircea Fechet, marţi, la gala Dezvoltăm România Sustenabil.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marile publicații americane cer retragerea lui Biden din cursa prezidențială SUA
x close