Antena 3 CNN Coronavirus Zeci de români infectați cu coronavirus au fugit din carantină, din Italia, și s-au întors în România

Zeci de români infectați cu coronavirus au fugit din carantină, din Italia, și s-au întors în România

Zeci de români infectați cu coronavirus au fugit din carantină, din Italia, și s-au întors în România. Autoritățile italiene au anunțat că îi caută pe români, iar aceștia riscă închisoare de la trei luni la un an și șase luni sau amendă.

o_1ekqsi1787003hcatk11v5fs4b.jpg
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    17 Oct 2020   •   12:15

20 de muncitori sezonieri români din regiunea Trentino Alto-Adige sunt căutați de carabinierii italieni după ce s-a constatat că au abandonat carantina, deși aveau rezultat pozitiv la testul de coronavirus.

Lucrătorii români s-au întors acasă, în România, dar conform legilor italiene ei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la 1 an și 6 luni,  informează Giornale Trentino.

Carabinierii din regiunea italiană Trentino Alto-Adige au denunțat recent 25 de persoane care au abandonat carantina, deși erau testate pozitiv cu COVID-19. Cazurile constatate și raportate la Parchetul din Bolzano s-au înregistrat în Val Venosta, Val Pusteria și Bassa Atesina.

Dintre cele 25 de persoane, 20 sunt cetățeni români, 2 bulgari, 2 italieni și un bărbat din Republica Moldova.

×
Subiecte în articol: coronavirus Italia COVID-19
Citește mai multe din Coronavirus
» Vezi toate știrile din Coronavirus
Cele mai noi știri
Parteneri
x close