"Ei deja au trecut prin boală și, foarte probabil, s-au imunizat și-atunci pot fi mai relaxați. Dar, imediat după ce le facem externarea, le facem și recomandarea ca încă 14 zile să rămână la domiciliu, în autoizolare, pentru ca, pe de o parte, dacă cumva încă sunt contagioși, să nu dea virusul altora, și pe de altă parte, până se formează această imunitate, să nu contacteze de la alții.
Ei pot face o recădere, cu o formă mai severă de COVID-19", a atras atenţia dr. Virgil Musta, șeful secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, potrivit stirileprotv.ro.
Dr. Musta a schimbat schema de tratament COVID-19
Specialistul a făcut referire și la avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății vizavi de faptul că nu este obligatoriu ca pacientul care a făcut infecția să dezvolte și imunitate
"Da, e adevărat. Sunt persoane care, genetic, nu sintetizează anumite proteine, anticorpi la structurile antigene, nu numai în acest caz, ci și în alte situații, pe de o parte. Pe de altă parte, sunt persoanele care au o imunitate scăzută, iar acestea nu realizează ansamblul necesar ca să facă un număr de anticorpi protectori. Există posibilitatea, într-adevăr, de a determina cantitativ acești anticorpi", a explicat Virgil Musta.
Medicul și echipa sa au recurs, recent, la schimbarea schemei de tratament în cazul bolnavilor de COVID-19 pe care îi tratează, introducând un anticoagulant în medicația pacienților.