Medicii de familie vor realiza singurii programarea pacienților la vaccin, pe propriile liste. Ele vor fi stabilite în afara orelor de program, iar serurile pe care le vor folosi vor fie cele care pot fi ținute la temperatura din frigider.
"În cabinetele medicilor de familie pot fi folosite doar vaccinuri care pot fi ținute la temperatura din frigider. De aceea, există două opțiuni pentru vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, AstraZeneca și Johnson&Johnson. Fiecare medic de familie își va stabili programul de vaccinare, în afara orelor obișnuite de lucru", a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, în timpul conferinței de presă de marți.
Astfel, vaccinurile anti-COVID folosite în cabinetele medicilor de familie vor fi cele de la AstraZeneca și Johnson&Johnson. Persoanele care își doresc să se imunizeze în cabinetul medicului lor de familie se vor putea programa pe lista deschisă de acesta.
30% dintre medicii de familie, dispuși să vaccineze anti-COVID
În timpul conferinței de presă de marți, Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că medicii de familie care s-au înscris pentru vaccinarea pacienților în cabinetele proprii sunt în procent de 30%, fiind mai puțini față de cât se așteptau autoritățile.
Mai exact, doar 3.028 de medici vor să își vaccineze pacienții în cabinete, dintr-un total de 10.940 de medici de familie.
"Doar 30% din medicii de familie s-au înscris pentru a-și vaccina anti-COVID pacienții, ceea ce este mai puțin decât ne așteptam", a mai adăugat medicul Valeriu Gheorghiță.
În următoarea perioadă, în județul Timiș, urmează să înceapă programul pilot de vaccinare în cabinetele medicilor de familie. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a anunțat că vor participa aproximativ 50 de medici din județ.