Antena 3 CNN Coronavirus Al cincilea vaccin anti-COVID, Novavax, ar putea fi aprobat săptămâna următoare

Al cincilea vaccin anti-COVID, Novavax, ar putea fi aprobat săptămâna următoare

Vaccinul anti-COVID-19 Novavax ar putea primi, săptămâna următoare, aprobarea de la Autoritatea Europeană pentru Reglementarea Medicamentelor. Imediat după, Organizația Mondială a Sănătății îl va putea aproba și include pe lista de urgență.

Al cincilea vaccin anti-COVID, Novavax, ar putea fi aprobat săptămâna următoare
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    17 Dec 2021   •   10:41

Odată ce va fi aprobat, compania va distribui vaccinul către țările cu venituri mici, unde dozele de vaccin anti-COVID necesare până acum nu au fost îndeajuns.  

Organizația Mondială a Sănătății a declarat, joi, că își va expune poziția privitoare la vaccinul Novavax zilele următoare, în urma unei întâlniri a grupului de experți. 

Vaccinul pe bază de proteine ​​de la Novavax s-a dovedit a fi eficient în rândul populației în proporție de peste 90%, inclusiv împotriva unei varietăți de variante îngrijorătoare de coronavirus, într-un studiu amplu, aflat în stadiu avansat, în Statele Unite. 

Serul a primit prima autorizație în Indoneziua, luna trecută și așteaptă aprobare din Japonia.

Compania a transmis că ar putea începe producția comercială a unui vaccin adaptat variantei de coronavirus Omicron în luna ianuarie.

Producătorul de medicamente testează în prezent eficacitatea vaccinului său, existent în două doze, împotriva Omicron, scrie Reuters.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close