Antena 3 CNN Coronavirus Un singur medic și șase asistente la 100 de pacienți. Situația dramatică de la spitalul din Găești: "Am tot crescut, dar nu mai avem de unde"

Un singur medic și șase asistente la 100 de pacienți. Situația dramatică de la spitalul din Găești: "Am tot crescut, dar nu mai avem de unde"

Situație dramatică la spitalul din Găești! 100 de bolnavi de COVID-19 ar putea rămâne, în orice moment, ai nimănui. Există un singur doctor şi 6 asistente. Directorul spitalului spune, de luni întregi, că are nevoie de personal ca de aer. Practic, dacă medicul se infectează cu SARS-CoV-2 sau păţeşte orice altceva, nu mai are cine să trateze pacienţii.

spitalul-orasenesc-gaesti
Sursa foto: Facebook/ Spitalul Orasenesc Gaesti
de Mia Lungu    |    01 Noi 2021   •   09:31

"Linia de garda este acoperită de un singur medic. Și chiar dacă am vrea să mai fie, nu mai are cine, pentru că suntem puțini. Nu sunt ocupate toate posturile din spital.", spune managerul unității medicale, Laurențiu Belușică. 

"Acum este așa, dar până acum având având 20-30 de bolnavi, nu s-a simțit. Dar acum explodând numărul de cazuri, fiind foarte multe internări dintr-o dată, ne-am pomenit cu un medic în linia de gardă și cu șase asistente în tură.

Până acum aveam 20 de pacienți și două asistente în linia de tură. Am tot crescut, am tot crescut, dar nu mai avem de unde. Pentru că spitalul are niște resurse limitate.", a mai povestit acesta, la Antena 3.

×
Citește mai multe din Coronavirus
» Vezi toate știrile din Coronavirus
Cele mai noi știri
Parteneri
x close