''Şi la nivel mondial s-a văzut, că deşi cei care au factori de risc, adică persoanele cu boli cronice sau cei care sunt în vârstă fac cel mai adesea aceste forme severe, nu înseamnă că e neapărat o regulă. Există şi excepţii, cazuri rare.
Aţi văzut, chiar un copil de un an care a decedat în Statele Unite, au fost şi adolescenţi şi situaţia medicului oftalmolog din China care avea 30 şi ceva de ani, fără boli preexistente. Ce s-a întâmplat şi la noi, sunt situaţii rare, când pot fi forme culminante şi care să dea de asemenea, din păcate, o evoluţie proastă către deces.
În cazul personalului medical sunt studii care vorbesc despre un contact prelungit cu virusul (...) S-a demonstrat în cazul personalului medical, expunerea fiind prelungită, e posibil ca o persoană care e tânără să facă o formă severă, tocmai pentru că vine în contact des cu acel virus şi o doză infectantă care se însumează.
Inclusiv la gripă se întâmpla un caz din foarte multe, avea o formă fulminantă. Dacă evoluţia este proastă şi complicaţiile respiratorii apar repede, atunci putem ajunge la ce e mai rău.
Noi toţi ar trebui să fim atenţi, pentru că nu avem nicio garanţie că în momentul în care ne infectăm nu suntem dintre acele excepţii care fac o formă severă'', a explicat medicul Adrian Marinescu, în exclusivitate la Antena 3.
Exclusiv! Adrian Marinescu, despre persoanele tinere răpuse de Covid-19