Spitalul Colentina a fost desemnat suport COVID chiar la începutul crizei în România. Foarte mulţi bolnavi îşi doreau deschiderea acestei unităţi medicale, după ce spitalul a fost închis pentru pacienţii cu boli cronice, fiind destinat doar celor cu coronavirus.
În urmă cu doar o săptămână, Spitalul Colentina a primit avizul de funţionare cu caracter temporar. S-a decis atunci că unitatea îndeplineşte prevederile normelor antiepidemice şi de igienă în vigoare. Avizul a fost semnat de șefa Direcției de Sănătate Publică Bucureşti.
Spitalul Colentina, închis din martie
Pe 16 martie, în plină stare de urgenţă, a venit anunţul că Spitalul Colentina se va transforma în centru unic pentru tratarea bolnavilor de coronavirus care au și alte afecțiuni. Ordinul a fost semnat de profesorul Horațiu Moldovan, secretar în Ministerul Sănătății.
Managerul de la Colentina, pozitiv cu COVID
Managerul Spitalului Colentina, dr. Remus Mihalcea, a fost infectat cu coronavirus în urmă cu două săptămânâni. Managerul a început să se simtă rău în urmă cu două săptămâni, a fost testat la Spitalul Victor Babeș, testul a ieșit pozitiv.
Ulterior, medicul a fost internat la secția de Pneumologie a Spitalului Colentina. Era simptomatic, cu febră și dureri de cap.
Un alt mare spital din Bucureşti a fost golit de urgenţă, pentru a deveni unitate-COVID
Spitalul Judeţean Ilfov a fost golit de urgenţă, pentru a face loc pacienţilor bolnavi de coronavirus. Acesta este un spital mare şi multe cazuri COVID din ţară ajung la Bucureşti. Ministerul Sănătăţii încearcă să găsească soluţii pentru numărul de pacienţi din ce în ce mai mare cu COVID-19 care sunt aduşi în Capitală, pentru că la Bucureşti este cea mai mare presiune pe sistemul medical în acest moment.
Spitalul Ilfov, din sectorul 3, devine unitate COVID
Joi, în România, au fost înregistrate 1.112 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, un record negativ pentru ţara noastră.
Până astăzi, 23 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 41.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
Un nou record de infectări cu coronavirus în România!
Până astăzi, 2.126 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 22.07.2020 (10:00) – 23.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 25 de decese ( 16 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Călărași, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Vaslui, Vrancea și București.
Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 ani, 8 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.
Câți pacienți cu COVID-19 sunt la Terapie Intensivă
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.586. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 285 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.030.692 de teste.