Unitatea sanitară a fost construită pentru bolnavi cronici și îngrijiri paleative, însă de atunci stă cu lacătul pe ușa. Spitalul nu este racordat la utilități și din această cauza nu poate fi folosit. Pentru ca această problema să poată fi rezolvată, unitatea medicală ar fi trebuit să treacă în administrarea Primăriei, dar nimeni nu a făcut niciun demers în acest sens.
Spitalul are o capacitate de 84 de paturi, fiecare fiind dotat cu sursă de oxigen. Pentru bolnavii de COVID-19 saloanele pot fi suplimentate cu încă un pat, iar capacitatea ar ajunge la peste 120 de paturi
Finalizată în proporție de 95% încă de la începutul pandemiei, lucrarea încă nu a fost racordată la utilități. Constructorul spune că au fost trimise mai multe solicitări la Primărie, Prefectura și chiar la Minister și Președenție, pentru ca unitatea sanitară să fie transformată în spital COVID, arată reportajul exclusiv realizat de Antena3
Noul spital are 49 de saloane cu baie proprie cu o capacitate de 84 de paturi, fiecare fiind dotat cu sursă de oxigen. Constructorul spune că pentru bolnavii de COVID-19 saloanele pot fi suplimentate cu încă un pat, iar capacitatea s-ar mari la peste 120 de paturi.
Compania Națională de Investiții trebuia să predea construcția încă din luna Iulie către Primăria Botoșani, care urmă să suporte cheltuielile pentru racordarea la utilități. Unitatea nu a fost predată Primăriei nici până acum, iar procedura s-ar putea prelungi.
Constructorul Spitalului: Fiecare ne-a pasat de la unul la altul și au lăsat așa în coadă de pește, fără niciun răspuns
Primarul din Botoșani, Cosmin Andrei, susține însă că lucrările pentru branșamentul electric au fost deja atribuite și proiectele tehnice pentru apă și canalizare sunt gata. Acestea ar urmă să fie scoase la licitație, cu un termen de execuție de 6 luni.
Directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, a declarat că în Municipiul Botoșani toate paturile din spitale sunt ocupate și că noul spital ar fi foarte necesar în tratarea pacienților infectați cu coronavirus.
Valoarea investiției este de 15,6 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Ministerul Dezvolatrii Regionale și Comapnia Națională de Investiții