Antena 3 CNN Coronavirus Valul al doilea al pandemiei aduce un val de sinucideri. Ce s-a întâmplat după închiderea şcolilor

Valul al doilea al pandemiei aduce un val de sinucideri. Ce s-a întâmplat după închiderea şcolilor

Un studiu recent arată că pandemia de coronavirus este mortală şi în mod indirect, dincolo de efectele clinice pe care coronavirusul le produce în organismul infectat

o_1es5putca2f715eb14is1d7016mib.jpg
de Georgiana Adam    |    16 Ian 2021   •   16:53

Potrivit studiului efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong și de la Institutul Metropolitan de Gerontologie din Tokyo Metropolitan, rata sinuciderilor în perioada iulie - octombrie 2020 a crescut cu 16% în Japonia față de aceeași perioadă a anului trecut.

"Spre deosebire de circumstanțele economice normale, această pandemie afectează în mod disproporționat sănătatea psihologică a copiilor, adolescenților și femeilor, în special a gospodinelor", au scris autorii studiului publicat în revista Nature Human Behavior.

Studiul a constatat că sinuciderile au legătură cu subvențiile guvernamentale, reducerea programului de lucru și închiderea școlilor.

Rata de sinucidere a crescut în special în rândul femeilor, deoarece pandemia prelungită dăunează industriilor în care predomină femeile și crește povara asupra mamelor care lucrează. Și violența domestică a crescut.

Rata sinuciderilor în rândul copiilor a crescut după închiderea şcolilor

Această cercetare, bazată pe datele acumulate de Ministerului japonez al Sănătății din noiembrie 2016 până în octombrie 2020, a constatat că rata sinuciderilor în rândul copiilor a crescut mult în al doilea val, corespunzător perioadei de după închiderea școlilor.

După măsurile dispuse în Tokyo și în trei prefecturi învecinate, premierul japonez Yoshihide Suga a extins starea de urgenţă pendemică şi la alte regiuni din ţară, ca urmare a creşterii numărului de cazuri.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: sinucideri COVID-19
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close