Antena 3 CNN Coronavirus Simptomul specific infecţiei cu Omicron care apare doar noaptea. Dr. Dorobăţ: "Am întâlnit şi la formele foarte grave"

Simptomul specific infecţiei cu Omicron care apare doar noaptea. Dr. Dorobăţ: "Am întâlnit şi la formele foarte grave"

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 11:41 22 Dec 2021 Modificat la 12:48 22 Dec 2021
transpiratii simptom omicron noaptea
Simptomul specific infecţiei cu Omicron care apare doar noaptea Sursa foto: pixabay.com

Descoperirea este valabilă în cazul celor infectaţi cu Omicron, au descoperit medicii din Africa de Sud, locul unde ar fi apărut noua variantă a Sars CoV-2, potrivit thesun.com.

Astfel, medicii africani au constatat că bolnavii cu Omicron suferă de transpirații nocturne, care se produc atunci când transpiri atât de mult încât pijamalele sau lenjeria de pat sunt efectiv ude, deși temperatura din camera nu este foarte ridicată.

"Simptomele variantei din Africa de Sud, descrise de medicii care îngrijesc pacienții infectați cu Omicron, includ transpirații nocturne.

Dr. Amir Khan: "Sunt acele transpirații nocturne după care trebuie să schimbi hainele"

Acele transpirații nocturne la care s-ar putea să trebuiască să te ridici și să-ți schimbi hainele. Şi acest lucru este important", a spus medicul britanic dr. Amir Khan.

Medicul britanic a precizat că autoritățile trebuie să fie atente la acest semn, dar şi la alte simptome, precum dureri de gât, dureri musculare, oboseală, tuse seacă.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, Omicron a fost detectat deja în 89 de țări de pe glob și va înlocui varianta Delta până la începutul anului viitor. 

Deși nu pare să provoace îmbolnăviri severe, noua tulpină este mai contagioasă, ceea ce înseamnă mai mulți bolnavi într-un timp mai scurt. 

Dr. Carmen Dorobăţ: "De obicei, transpiraţiile nocturne apar după un puseu febril"

Medicul Carmen Dorobăţ spune că, de obicei, acest simptom apre mai ales după un episod febril.

"Aceste transpiraţii nocturne şi cu o cantitate mare de transpiraţii şi care te determină să schimbi haina apar în special după un puseu febril, adică după ce ai făcut o febră mare de 39-40 de grade. Urmează de regulă o astfel de transpiraţie, după un episod febril.

Am mai întâlnit astfel de cazuri, nu cazuri general valabile, dar şi în celelalte forme cu Delta, chiar şi la tulpina-mamă în formele grave, aş spune că la un astfel de simptom ne putem aştepta într-o infecţie virală. De atlfel, e prezent şi în gripă.

Probabil că acei colegi din Africa de Sud au observat acest simptom la o serie de mai multe persoane consecutive şi au atras atenţia la acest simptom.

De obicei apare după un puseu febril şi încet-încet, pe măsură ce febra scade, şi aceste transpiraţii dispar cu timpul", a spus medicul infecţionist Carmen Dorobăţ, miercuri, la Antena 3.

×
x close