Există şapte semne care pot arăta dacă am fost sau suntem infectat cu COVID.
1. Ai fost bolnav, dar nu te-ai testat
Simptomele Omicron sunt minore la persoanele vaccinate. Unele persoane au avut simptome vizibile, precum dureri de cap, tuse, oboseală acută, dar pentru că nu s-au simţit suficient de rău, au ales să nu se testeze. Astfel, există posibilitatea ca ei să fi fost infectaţi, dar să se fi recuperat fără să ştie.
2. Confuzia cu gripa
Sezonul gripei s-a suprapus cu cel al pandemiei. Medicii au întâlnit multe cazuri de Fluronă, infecţie simultană cu gripa şi coronavirusul. Adică în această perioadă există şanse mari de cazuri de infecţie combinată. Atât gripa, cât şi coronavirusul sunt virusuri care afectează sistemul respirator şi provoacă simptome precum tuse, nas înfundat, durere în gât, febră şi oboseală.
3. Căderea părului
Un studiu publicat în The Lancet în urmă cu aproximativ un an a constatat că 22% dintre pacienţi suferă de o cădere a părului abundentă în primele şase luni de la infecţie, femeile având un risc mai mare. Conform constatărilor studiului, căderea părului este un simptom principal al infecţiei cu virusul şi se resimte pe termen lung, alături de oboseală, dificultăţi de respiraţie, ameţeli şi dureri articulare.
4. Cazuri de COVID în familie
Dacă toată familia ta era bolnavă de COVID-19, cu excepţia ta, este posibil să fi fost infectat şi să nu fi ştiut asta. Multe persoane infectate au simptome uşoare sau sunt asimtomatice.
5. Probleme cu stomacul
Durerile de stomac sau diareea sunt primele semne ale infecţiei sau chiar singurele în cazul unor persoane bolnave de COVID. Potrivit unui raport pe NBC Chicago, persoanele cu un sistem imunitar slăbit sau imunosupresive sunt mai susceptibile de a se confrunta cu simptome gastro-intestinale în urma infecţiei cu Omicron. Ei au adăugat că diareea apare în apropierea momentului infecţiei. Experţii spitalului Johns Hopkins au remarcat, de asemenea, că aproximativ 20% pot avea diaree la scurt timp după infecţie.
6. Infecţie oculară
Inflamaţia oculară sau conjunctivita pot fi un simptom al virusului, dar este foarte rar. Rapoartele privind ochii roşii ca semn al coronavirusului au început la sfârşitul lunii martie, când Chelsea Ernest, o asistentă medicală care lucrează în locuinţe protejate, unde 50 din cei 180 de rezidenţi au contractat virusul, iar 37 au murit, a declarat că toţi pacienţii infectaţi au ochi roşii.
7. Erupţie ciudată sau de o infecţie la nivelul degetelor de la picioare
Erupţia cutanată apare în principal la pacienţii tineri şi tinde să rămână timp de câteva zile. Deşi o erupţie cutanată este un simptom bine cunoscut al unor virusuri, cercetătorii au spus că au fost surprinşi să vadă un număr mare şi o varietate de tipuri de erupţii cutanate la pacienţii cu coronavirus. Au existat multe rapoarte legate de erupţiile nivelul degetelor de la picioare care apărea chiar şi în absenţa altor simptome. Cea mai comună formă este o erupţie maculopapulară, adică puncte mici, umflături roşii plate care tind să apară pe partea superioară a corpului.