Antena 3 CNN Coronavirus Românii cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi cei cu dizabilităţi se pot programa pentru vaccinare împotriva COVID-19

Românii cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi cei cu dizabilităţi se pot programa pentru vaccinare împotriva COVID-19

Alin Tarnovschi
<1 minut de citit Publicat la 08:08 27 Feb 2021 Modificat la 08:08 27 Feb 2021
o_1evh1glt71uum1f2d34q1i1hqb9b.jpg
Sursa foto: Hepta

"Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi", au anunțat reprezentanții CNCAV.

Conforma acestora, programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de sâmbătă și se adresează persoanelor vulnerabile care fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

"Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro", a mai transmis CNCAV.

Totodată, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel național, până în 10 martie, precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost, notează Mediafax.

De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

×
TOP articole
x close