Antena 3 CNN Coronavirus Răsturnare de situație! Cercetătorii de la Oxford spun că COVID-19 nu provine din China! Țările din Europa unde ar fi existat deja

Răsturnare de situație! Cercetătorii de la Oxford spun că COVID-19 nu provine din China! Țările din Europa unde ar fi existat deja

Claudia Simion
1 minut de citit Publicat la 19:00 06 Iul 2020 Modificat la 19:00 06 Iul 2020
Răsturnare de situație! Cercetătorii de la Oxford spun că COVID-19 nu provine din China! Țările din Europa unde ar fi existat deja
Sursa foto: Hepta

Cercetătorul spune că are numeroase probe care dovedesc că virusul se afla  ”peste tot” înainte de apariția în China din decembrie.

”Poate că avem de-a face cu un virus care a rămas mult timp adormit în întreaga lume şi care a apărut atunci când condiţiile de mediu au fost propice creşterii sale”, a declarat el pentru The Telegraph. Urme ale acestui virus au fost descoperite în Italia, Spania sau Brazilia înainte de descoperirea celui din China.

Virusologii spanioli au spus recent că au găsit urme ale virusului în eşantioane de ape uzate colectate la Barcelona în martie 2019, înainte de pandemia de coronavirus. Oamenii de știință sunt de părere că virusul ar fi rămas ”sub radar pentru că era sezonul gripei şi nu-l căuta nimeni”.

Și în Torino și Milano s-au descoperit urme ale acestui virus cu mult timp în urmă, lucru care s-a întâmplat și în Brazilia în noiembrie.

„Unde s-a dus Sars 1? Pur și simplu a dispărut. Trebuie să ne gândim la lucrurile astea. Trebuie să începem să cercetăm ecologia virusului, să înțelegem cum a apărut și ce mutații a suferit. Cred că virusul era deja aici, iar prin aici vreau să spun peste tot. Este posibil să fi fost adormit și să fi fost activat de condițiile de mediu”, a mai spus Jefferson.

Cercetătorul a făcut o comparație cu gripa spaniolă, care a ucis 30% din populația Samoa de Vest, în 1918.

”Acest lucru se explică prin faptul că agenţii patogeni ai virusului nu vin de nicăieri şi nu se duc nicăieri. Ei se află aici mereu, iar ceva îi inflamează”, a mai explicat el.

Coronavirus în lume. Peste 11 milioane de cazuri la nivel global

Până în acest moment, la nivel global au fost înregistrate 11.483.400 de cazuri pozitive de coronavirus, potrivit Universității Johns Hopkins. SUA și Brazilia sunt cele mai afectate, atât în ceea ce privește numărul de infectări, cât și în privința numărului de decese.

În SUA au fost înregistrate aproape trei milioane de cazuri pozitive și în jur de 129.953 de decese. În Brazilia sunt peste un milion și jumătate de cazuri pozitive și 64.967 de decese.

Următoarea pe listă, privind numărul mare de decese, este Marea Britanie (44.305), fiind urmată de Italia (34.861), Mexic (30.639), Franța (29.896), Spania (28.385).

×
Etichete: oxford coronavirus
x close