Antena 3 CNN Coronavirus Rafila, despre medicația propusă de Flavia Groșan: Aș vrea să fiu tratat conform protocolului stabilit în România | VIDEO

Rafila, despre medicația propusă de Flavia Groșan: Aș vrea să fiu tratat conform protocolului stabilit în România | VIDEO

Maria Zărnescu
2 minute de citit Publicat la 20:08 18 Mar 2021 Modificat la 20:08 18 Mar 2021
o_1f137n9nflg11cftiql1l44e84b.jpg
Sursa foto: Hepta

Rafila este de părere că tratamentul pe care un medic îl administrează unui pacient ce suferă de COVID-19 ar trebui să fie bazat pe schema de tratament adoptată de autorități.

”Dacă mă întrebați pe mine, eu aș vrea să fiu tratat de un medic din România, conform protocolului care este stabilit de Comisia de boli infecțioase din România, care în principiu respectă majoritatea recomandărilor din statele membre UE și Statele Unite.

Eu am urmat un tramanet, atunci când am fost bolnav, conform acestui protocol”, a declarat profesorul Alexandru Rafila, la Antena 3.

Flavia Groșan a vindecat bolnavii de COVID-19 cu un alt tratament

Medicul Flavia Groșan susține că a vindecat pacienții COVID-19 cu un alt tratament față de protocolul stabilit de Ministerul Sănătății. Ea a explicat că modul ei de abordare presupune investigarea simptomelor tipurilor de pneumonii pe care le-a împărţit în trei categorii şi pe baza cărora face o schemă de tratament. Groșan a subliniat că face şi consultaţii online pentru a nu pune pe drumuri bolnavul dacă se află într-o stare febrilă.

”Aici am peneumoniile de virale (gripa infecțiile de sezon virușii de sezon covidul ) au anumite simptome. Eu imediat îmi dau seama care e gripă, care e COVID. Clinic din cap, îmi dau seama. Mie nu îmi trebuie investigații foarte multe să plimb bolnavul febril să-l înnebunesc de cap din simptome.

Apoi avem pneumoniile bacteriene (pneumococ, streptococ, stafilococ) care sunt niște pneumonii extrem de grave cu febră de patru cinci zile.

Și mai avem pneumoniile atipice (micoplasme, chlamydii) foarte interesante sunt pneumoniile astea. Sunt uşoare, dar rămâne în urmă o tuse, astenie și ține o lună. Organismul reușește să învingă boala și peste o lună iarăși apare. Eu tot timpul le iau în calcul și le tratez”, a explicat ea la Antena 3. 

Colegiul Medicilor a reacționat în cazul Flaviei Groșan

Colegiul Medicilor din România a chemat-o pe doctorița Flavia Groșan la discuții privind încălcarea normelor dentologice. Schema de tratamentu publicată de medic a stârnit controverse în rândul personalului medical din România, mai multe nume cunoscute criticând decizia acesteia. 

”Am aflat și eu din media despre acest studiu al doamnei Groșan, 1.000 de pacienţi este o cifră impresionantă domnia sa tratând pacienți cu COVID cu diferite stadii. Nu avem informații despre criterii de includere. Probabil, marea majoritate erau forme asimptomatice sau simptomatice pentru că dânsa recomandă, la un moment dat, plimbarea care este foarte bună și cu care suntem de acord cu toții. Mobilizarea precoce a pacientului este foarte importantă, dar un pacient cu COVID nu poate să fie mobilizat decât dacă este în stare bună. (...) Dânsa nu este judecată de Colegiul Medicilor.

A fost chemată pentru o discuție și nu legată de protocol, pentru că din punct de vedere profesional nu știu dacă cineva îi poate reproșa ceva, ci este vorba de o încălcare a unor norme deontologice, prin faptul că doamna doctor respinge public anumite mijloace de tratament recunoscute de comunitatea științifică medicală. A fost invitată la colegilor la Colegiul Medicilor Bihor numai pentru discuții", a mai spus Daniel Coriu”, a declarat Dorinel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, la Antena 3.

 

×
x close