Antena 3 CNN Coronavirus Prefectul din Sibiu, Mircea Creţu, și-a cerut scuze după ce a admonestat un medic de la Serviciul de Urgență

Prefectul din Sibiu, Mircea Creţu, și-a cerut scuze după ce a admonestat un medic de la Serviciul de Urgență

Mia Lungu
2 minute de citit Publicat la 23:45 27 Oct 2020 Modificat la 23:45 27 Oct 2020
o_1ellrmpud8va24hqu32kp1t0b.jpg
Sursa foto: Hepta

Prefectul județului Sibiu, Mircea Creţu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că regretă reacţia pe care a avut-o luni, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, când un Medic a cerut suplimentarea paturilor de la ATI pentru bolnavii de COVID-19

Prefectul de Sibiu: "Mi-am cerut scuze pentru reacţia de ieri"

„Încep prin a vă spune că astăzi am avut o discuţie cu Doamna Doctor Halmaghi faţă de care mi-am cerut scuze pentru reacţia de ieri, a fost o situaţie regretabilă. Totodată, ţin să îi mulţumesc Doamnei Doctor pentru înţelegerea şi profesionalismul pe care mi le-a arătat (…) Regret atitudinea mea, poziţia pe care am avut-o ieri”, a declarat prefectul Mircea Creţu.

Acesta a mai menţionat că judeţul Sibiu se confruntă cu o situaţie dificilă, iar pentru rezolvarea problemelor sanitare este nevoie de muncă de echipă.

„Eu, în calitate de prefect, nu pot reorganiza singur spitale şi nici nu pot lua decizii într-o instituţie pe care nu o conduc, fiind nevoie de implicarea tuturor oamenilor care pot contribui la îmbunătăţirea situaţiei în care ne aflăm. În şedinţa de astăzi am solicitat tuturor managerilor de spitale propuneri concrete pentru a rezolva situaţia cu care se confruntă personalul medical."

Prefectul a recunoscut meritele cadrelor medicale, care se confruntă în fiecare zi cu problemele cauzate de pandemia COVID-19:

"Este, fără îndoială, un efort uriaş ceea ce fac medicii zi de zi. Cuvintele sunt prea mici pentru a-i ajută, în aceste momente. Ei au nevoie de spaţiu, de materiale şi echipamente, de colegi care să îi ajute în realizarea cu succes a actului medical. La nivelul judeţului Sibiu situaţia este dificilă, atât pentru medici şi autorităţi, cât şi pentru cetăţeni.

Când spunem că este nevoie de fiecare dintre noi, nu o spun degeaba. În aceste aproape 8 luni de pandemie, am încercat mereu să luăm, la nivel local, cele mai bune decizii şi am încredere că vom avea mai mult sprijin din partea cetăţenilor. Specialiştii ne anunţă că virusul nu va dispărea curând, astfel că va trebui să găsim împreună modalităţi de a convieţui, iar pentru moment de a ieşi din situaţia critică în care cu toţîi ne aflăm”, a mai spus Mircea Creţu.

Tot în cadrul conferinței de presă online, susținută marți, Prefectul a declarat că la Spitalul din Mediaș s-au creat 20 de paturi pentru bolnavii COVID-19, dintre care 2 au dotare specifică ATI:

 "Astăzi am fost la Spitalul Municipal din Mediaş, unde în acest moment se internează primii pacienţi COVID. S-au creat un număr de 20 de paturi, dintre care două dispun de dotare specifică secţiei ATI. Singura necesitate pentru ca acestea să poată funcţiona la capacitate şi randament maxim este resursa umană, vorbim de 3 medici de specialitate ATI care să poată supraveghea în permanenţă pacienţii care vor avea nevoie de cele două paturi dotate pentru ATI"

Medicul Voichița Halmaghi, de la UPU Sibiu, a intervenit în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pentru a atrage atenția că în Spitalul de Urgență din Sibiu nu mai sunt locuri pentru bolnavii COVID. Prefectul Mircea Crețu a admonestat-o: „Ne facem de toată minunea”.

 

×
TOP articole
x close