”Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață”, anunță STS.
Potrivit sursei citate, echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.
”Vom reveni cu informații de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public. Vă mulțumim pentru înțelegere”, se menționează în finalul comunicatului de presă.
În urma analizei tehnice s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare.
Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situației.
Platforma informatică pentru înscriere și programare la vaccinare este disponibilă, anunță STS, după ce luni dimineața este indisponibilă.
Peste 200.000 de persoane din etapa a II-a, programate pentru vaccinare
În perioada 15 ianuarie ora 15:00 - 17 ianuarie ora 11.00, pe platforma informatică programare vaccinare-covid.gov.ro s-au realizat 209.270 programări pentru persoanele din etapa a doua de vaccinare.
S-au programat 115.954 adulți peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecțiuni cronice și 46.510 angajați din domenii esențiale, transmite STS.
Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:
- individual direct în platformă - 104.655 de persoane
- prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane
- telefonic, prin Call Center - 29.825 de persoane
- prin intermediul angajatorului - 61.447 de persoane din domenii esențiale.
Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, oamenii sunt sfătuiți să acceseze periodic aplicația pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariția locurilor disponibile pentru vaccinare.
Persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:
1. Individual, direct în platformă
2. Prin intermediul unui aparținător – pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar
3. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială.
Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.
4. Prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice.
Acesta poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.
5. Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25.
Dr. Valeriu Gheorghiță: 10.000.000 de români ar putea fi vaccinați până în septembrie
Până acum s-au vaccinat împotriva Covid peste 67% dintre angajaţii sistemului medical, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă. Potrivit acestuia, mai sunt programați la vaccinare 42.000 de angajați, ceea ce va face ca procentul să ajungă la 85%.
Până în 14 ianuarie erau vaccinate 167.000 de persoane din cadrul sistemului de sănătate, din 250.000, ceea ce reprezintă 67,5 %, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi24. Mai sunt programați 42.000 de angajaţi din sistemul medical, astfel că se va ajunge la 85% de persoane vaccinate din prima etapă.
„Este o rată mulțumitoare, mai mult decât ne așteptam. Reprezintă un mesaj de încredere”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.