Există două fațete ale acestui scandal. în primul rând nu o fost raportați 3.000 de cetățeni care au fost depistați pozitiv la testul anti gen.
Asta înseamnă că noi, la momentul de față, nu știm exact cum stăm la nivel de Capitală. Nu știm exact rata de infectare, dat fiind că în București rata este peste 7 cazuri la mia de locuitori.
Mai exact, cele 3.000 de persoane care au mers la cabinete private şi au plătit pentru un test COVID-19 antigen şi în urma căruia au fost depistați pozitiv nefiind neintroduse în corona forms nu pot să solicite de la DSP București acea decizie de izolare în baza căreia se vor duce, sau ar trebui să se ducă la medicul de familie să solicite un concediu medical. Ei nefiind acum prinși în nicio evidență, pot ieși pe stradă pentru şi nimeni nu îi poate amenda sau controla.
Plângeri penale la DSP București
„În luna februarie am constatat această situație în urmă a sesizărilor pe care pacienții noștri au făcut atât către DSP București cât și către noi. Am avut o serie de discuții explicând situația și furnizând-le toate documentele.
Acum era hilar că ne cereau documente emise chiar de ei. Am fost asigurați, în nenumărate rânduri, că se va remedia și că este doar o scăpare.
Din păcate de mai bine de o lună de zile de când această situație persistă, în acest moment, pe scurt DSP București nu raportează pacienții COVID-19 pozitiv. Incompetență este singura explicație", a spus pentru Antena 3 reprezentantul clinicii.
Nu este primul scandal care planează asupra DSP București. Au mai fost și în trecut astfel de scandaluri legate de efectuare anchetelor epidemiologice care nu se fac.
Întrebat de această speță ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a precizat că nu știe dar se va interesa.