Astfel, doza inițială plus rapelul cu Pfizer ar asigura o protecție de 70% împotriva formelor de infecție COVID provocate de Omicron și care necesită spitalizare, precizează sursa citată.
Concluziile studiului au fost publicate de Discovery Health, cel mai mare administrator privat de asigurări medicale din Africa de Sud, cu 3,7 milioane de persoane asigurate, la o populație de aproape 60 de milioane.
Cercetarea se bazează pe analiza rezultatelor a peste 211.000 teste pozitive COVID în perioada 15 noiembrie - 7 decembrie.
78.000 dintre aceste rezultate pozitive sunt atribuite variantei Omicron.
Din totalul testelor examinate, 41% provin de la adulți vaccinați două doze de Pfizer.
Examinarea datelor a mai relevat că două doze de Pfizer oferă o protecție de 33% împotriva infecției cu coronavirus.
Autoritățile din Africa de Sud utilizează vaccinuri anti-COVID de la Pfizer/BioNTech și de la Johnson and Johnson în campania națională de imunizare.
Până acum, în această țară au fost administrate mai mult de 20 de milioane de doze de vaccin Pfizer.
Primul pacient decedat în urma infectării cu Omicron. Anunțul făcut de premierul Marii Britanii
Marea Britanie a confirmat primul deces provocat de tulpina Omicron a coronavirusului.
Prim-ministrul Boris Johnson a făcut luni anunțul, în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din vestul Londrei.
"Din păcate, da, Omicron provoacă spitalizări și, din păcate, cel puțin un pacient confirmat cu Omicron a murit", a declarat Johnson, potrivit Sky News.
Confirmarea făcută de premier vine după ce un oficial britanic a declarat presei că aproximativ 10 persoane infectate cu Omicron sunt spitalizate în Regatul Unit.
Numărul celor infectați cu noua variantă este însă mult mai mare.
Duminică, în Marea Britanie au fost raportate 1.239 de infecții cu Omicron, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere în 24 de ore și aproape dublu față de numărul de cazuri noi înregistrat cu o zi în urmă.