Antena 3 CNN Coronavirus Motivul pentru care bărbații sunt mai afectați de COVID-19 decât femeile

Motivul pentru care bărbații sunt mai afectați de COVID-19 decât femeile

În țările puternic afectate de coronavirus, bărbații reprezintă aproape 60% dintre cei infectați iar peste 70% dintre aceștia au decedat. Specialiștii sunt de părere că factori precum alcoolul și fumatul pot explica numărul crescut de decese din rândul bărbațiilor.

Motivul pentru care bărbații sunt mai afectați de COVID-19 decât femeile
Sursa foto: Pixabay
25 Mar 2020   •   20:25

Experții din întreaga lume încercă să afle cât mai multe despre cum este afectat organismul uman de coronavirus. Conform CNN, în urma unei analize aprofundate a celor mai afectate 20 de țări de COVID-19, bărbații par a fi mai grav afectați de virus. 

Conform informațiilor actuale, acest lucru este cauzat de anumite obiceiuri mai des întâlnite la bărbați: fumatul, consumul de alcool și o alimentație mai nesănătoasă. 

Bărbații au fost mai afectați și de alți viruși, precum SARS și MERS. Din punct de vedere evoluționar, o altă explicație năucitoare a medicilor este că femeile au un sistem imunitar mai puternic datorită faptului că își petrec o parte din viață cu un corp străin în propriul trup: copilul pe care îl poartă în pântec timp de nouă luni.  

×
Subiecte în articol: coronavirus barbati afectati
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close