Antena 3 CNN Coronavirus Ministerul Sănătății: Șase noi cazuri confirmate de infectare cu noua tulpină britanică a coronavirusului

Ministerul Sănătății: Șase noi cazuri confirmate de infectare cu noua tulpină britanică a coronavirusului

Ministerul Sănătății a fost informat marți de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile că au fost raportate șase noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua variantă UK - linia genetică B.1.1.7.

o_1ethkfsrt1khdisf1aib120q1g3bb.jpg
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    02 Feb 2021   •   17:30

Este vorba despre 3 bărbați, din Bihor (35 ani), Ilfov (63 ani) și București (39 ani) și 3 femei din București (69 ani și, respectiv, 47 ani) și Dâmbovița (54 ani) pentru care se vor efectua anchete epidemiologice, se arată în comunicatul ministerului.

Pentru aceste probe, secvențierea genomului a fost realizată în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș”.

În total, până acum au fost confirmate în România 26 de cazuri de infectare cu nou tulpină SARS-CoV-2.

Recomandările Ministerului Sănătăţii

Au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contacții cazurilor.

"În acest context, Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei importanța respectării măsurilor de prevenție: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea fizică și igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 și raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii)", se arată în comunicatul remis de Ministerul Sănătăţii.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close