Antena 3 CNN Coronavirus COVID-19 şubrezeşte economia. Ce măsuri ia Guvernul în criza coronavirus

COVID-19 şubrezeşte economia. Ce măsuri ia Guvernul în criza coronavirus

Coronavirusul loveşte năprasnic în economia României, iar Guvernul, acum cu puteri restrânse, trebuie să limiteze pe cât posibil proporţiile unui dezastru fiscal. 

COVID-19 şubrezeşte economia. Ce măsuri ia Guvernul în criza coronavirus
Sursa foto: Gov
de M.Z.    |    12 Mar 2020   •   14:43

"Suntem pregătiţi pentru a face faţă oricărei provocări", spune ministrul interimar al Finanţelor şi totodată premierul desemnat, Florin Cîţu. 

Printre măsurile pregătite de guvernanţii se află şi posibila amânare a Codului fiscal.

 

Ce măsuri urgente solicită patronatele din turism

• Scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru următoarele trei luni, cu posibilitatea extinderii la şase luni, în cazul în care criza se prelungește;

• Amânarea plății taxelor operatorilor din turism aferente primului semestru din 2020 pentru o perioadă de şase luni, fără penalizări și dobânzi. Este o formă de creditare cu dobândă zero a industriei turismului.

• Plata imediată a datoriilor statului către operatorii din turism - plata contribuțiilor aferente concediilor medicale de recuperat de către angajator, TVA de recuperat, precum și plata facturilor de prestări servicii pe care diverse instituții ale statului le are de făcut către operatorii din turism.

• Asigurarea unui fond de urgență pentru finanțarea creditării operatorilor din turism prin susținerea dobânzilor din bugetul statului. (Sursa: Profit.ro)

COVID-19 şubrezeşte economia. Ce măsuri ia Guvernul în criza coronavirus

×
Subiecte în articol: coronavirus masuri guvern
Citește mai multe din Coronavirus
» Vezi toate știrile din Coronavirus
Cele mai noi știri
Parteneri
x close