Locurile în care românii pot merge să se vaccineze doar cu buletinul la ei sunt la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională, a anunţat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, Antena 3.
"Pe 7-9 mai, va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două: la Sala Palatului și Biblioteca Națională.
Vaccinare fără programare, cu Pfizer, în perioada 7-9 mai
Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate", a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, în exclusivitate, la Antena 3.
În cele două puncte anunţate, vor fi organizate circa 50 de centre, astfel că se va crea o capacitate de vaccinare de aproximativ 10.000 de oameni.
"Ne dorim mai ales persoane vulnerabile, care nu au reușit să se programeze prin platformă", a precizat dr. Valeriu Gheorghiţă, medic militar.
Acesta spune că pentru rapel se va organiza un eveniment similar, la trei săptămâni după prima ediție, în așa fel încât toți cei vaccinați în cadrul maratonului să primească și a doua doză de ser împotriva coronavirusului.
Medicul a anunţat că pot veni să se imunizeze la acest maraton și persoane care nu locuiesc în București. Tot ce trebuie să aibă la ei este cartea de identitate.
Maraton de vaccinare la București, Iași, Cluj, Târgu Mureș, Craiova
"Evenimentul de la Timișoara, acel maraton al vaccinării, va fi replicat la nivel național. Am avut mai multe dicuții cu rectorii universităților de medicină și farmacie din România.
Toate și-au arătat disponibilitatea de a organiza astfel de evenimente de vaccinare, prin implicarea personalului medical, corpului academic", a mai precizat dr. Valeriu Gheorghiţă.
"Vor fi în toate centrele universitare unde avem universități de medicină și farmacie.
Trebuie să implicăm aceste demersuri, să le multiplicăm la nivel național. Avem nevoie să transmitem mai mult decât principii de organizare. Avem nevoie de implicarea celor care pot să facă lucruri absolut excepționale, cum s-a întâmplat la Timișoara.
Au fost implicate o serie de lucruri care țin de latura noastră umană, sufletească. Am văzut acolo dorința de solidaritate, de implicare", a adăugat dr. Gheorghiță.