Antena 3 CNN Coronavirus Ivermectina, ”medicamentul minune anti-COVID”? Cum și de ce se folosește în SUA și nu în România

Ivermectina, ”medicamentul minune anti-COVID”? Cum și de ce se folosește în SUA și nu în România

Silvia Țigănilă
2 minute de citit Publicat la 22:48 31 Ian 2021 Modificat la 22:48 31 Ian 2021
o_1etd8sfjba5n14rq1iojge69v7b.jpg

”Nu știu dacă este tratamentul minune, dar este un medicament promițător. Nu are efecte secundare majore, nu are interacțiuni medicamentoase majore dar nu și-a dovedit încă utilitatea clinică”, a spus medicul Theo Trandafirescu la emisiunea ”Punctul de întâlnire”.

”Studiile clinice sunt cu informații incomplete și sunt limitate de metodologice. Sunt 37 de studii clinice care evaluează efectele Ivermectinei la pacienții cu COVID”, a dezvăluit medicul.

”Nu pot să spun nici da nici nu pentru Ivermectină, dar aș prefera să văd mai multe date în studii, să-și dovedescă utilitatea”, a mai spus dr. Trandafirescu.

Ivermectina se folosește în SUA. Cum și de ce

În SUA, Ivermectina s-a folosit la nivel de spitale pentru tratarea COVID-19. Spitalele și-au făcut protocolul lor regional specific.

”Momentan este un medicament promițător, dar nu avem date care să suporte decizia clinică de a-l administra la toți pacienții cu COVID, mai devreme sau mai târziu”, a adăugat medicul român din SUA, precizând că orice tratament trebuie administrat în timp util.

Arafat: Așteptăm studiile pe Ivermectină

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că în România sunt așteptate studiile pe Ivermectină. ”În momentul în care o să avem mai multe informații vom aproba medicamentul pentru a fi utilizat”, a spus Arafat, duminică seară, la Antena 3.

Ce conține, de fapt, Ivermectina, noua speranță a omenirii pentru tratamentul COVID-19

Zilele acestea, toată lumea vorbește despre Ivermectină, medicamentul antiparazitar utilizat în tratamentul bolilor parazitare, atât în medicina veterinară cât și în medicina umană, și folosit chiar și în tratamentul unor afecțiuni ale pielii, care ar fi dat rezultate foarte bune și în tratamentul împotriva COVID-19. Cu toate acestea, autoritățile române și internaționale nu au aprobat medicamentele ce conțin ivermectină pentru tratarea COVID-19.

Ivermectina este un derivat semisintetic din clasa avermectinelor, un grup de lactone macrociclice produse de Streptomyces avermitilis, fiind utilizat ca antihelmintic, potrivit Wikipedia.

Avermectinele sunt compuși utilizați ca medicamente antihelmintice sau ca pesticide, în combaterea insectelor dăunătoare. Compușii sunt lactone macrociclice alcătuite din 16 atomi. Sunt compuși de origine naturală, fiind produși în urma proceselor de fermentație la specia Streptomyces avermitilis, iar fiecare avermectină este alcătuită din două componente: componenta a și componenta b, aflate de obicei în rapoarte de la 80:20 până la 90:10. Exemple includ: ivermectină, selamectină, doramectină, eprinomectină, moxidectină și abamectină.

Ivermectina este utilizată în tratamentul strongiloidozei și a fost încercată în unele infecții cu Mansonella. Este folosită în tratamentul unor boli parazitare ale pielii, inclusiv scabia și pediculoza. 

Citiți și: Medicul Mihai Craiu: Mesaj vital pentru cei care caută frenetic Ivermectină! Citiți asta înainte de a o utiliza

×
x close