Grecia, aflată în lockdown de la 7 noiembrie, a înregistrat miercuri cea mai mare rată zilnică de infectări, cu peste 2.700 de cazuri noi, a declarat ministrul grec al Sănătăţii, Vassilis Kikilias, potrivit APNews.
''Traversăm partea cea mai dură a acestei pandemii', a avertizat el, precizând că spitalele publice din Atena sunt supuse unei ''presiuni insuportabile'' în ultimele săptămâni.
''În ritmul în care vin noile spitalizări, sistemul de sănătate îşi depăşeşte limitele de infrastructură şi personal'', a afirmat el, insistând pe ''creşterea importantă'' a numărului de infectări cu varianta britanică a coronavirusului.
În consecinţă, un spital militar şi două spitale private din Atena vor prelua pacienţi non-COVID pentru a elibera sute de paturi în spitaluri publice, unde să fie primiţi bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2.
Lockdown-ul, prelungit deja de mai multe ori şi care urma să se încheie la 8 martie, va fi extins până la 16 martie şi va fi însoţit de măsuri mai stricte începând de joi. Locuitorii nu vor mai putea ieşi din perimetrul municipalităţii lor nici măcar pentru a face cumpărături sau exerciţiu fizic.
Aceste ''măsuri vizează să reducă mobilitatea (...) rămânem la noi, în cartierele noastre'', a afirmat viceministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias, în aceeași conferință de presă.
Cum vom merge la vară în Grecia. Anunțul făcut după discuțiile României cu partea greacă
"Din păcate, s-a propagat o idee falsă: având în vedere că Grecia și Spania au solicitat acest pașaport ca o modalitate de ușurare a călătoriei pentru cei vaccinați sau pornește de la premisa că Grecia vrea să primească numai pe cei care sunt vaccinați. E total greșit, pentru că ar, practic, ar închide mâine turismul dacă ar veni numai cei vaccinați, având în vedere că nu sunt suficiente doze de vaccin,
Ieri a fost prima discuție între miniștrii noștri - în acest moment se face un protocol, deși e pretențios spus: practic se stabilesc criteriile sau modalitățile de acces a românilor în Grecia.
Și sunt simple: evident că este vaccinul, evident că este testul PCR și acea adeverință, noi dorim să fie de 90 de zile de când ai avut COVID și, atât partea greacă a zis, cât și noi, că solicităm ca alternativă și acel test rapid care să se facă la frontieră, antigen, care va costa undeva în jur de 10 euro, făcut de niște firme private", a precizat vicepreședintele ANAT, Alin Burcea, în exclusivitate la Antena 3.