Marți dimineață, 7 aprilie 2020, în jurul orei 10.00, femeia a fost găsită de fiica ei, prăbușit în casă. Fiica a sunat la 112, iar o ambulanță a transportat-o pe femeie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
Cadrele medicale au stabilit că pacienta avea febră, iar de teama unei posibile infectări cu coronavirus au decis să fie transferată la un spital de suport pentru pacienții cu Covid-19.
Așa se face că femeia a fost transferată la spitalul din Medgidia, iar a doua zi dimineață rezultatul testului a arătat că nu era infectată cu coronavirus.
Drept urmare, femeia a fost, din nou, transferată la Spitalul Județean de Urgență Constanța.
"Am stat cu orele în Urgență, alături de alte zeci de aparținători aflați în situația mea, așteptând să ne zică cineva ceva. Parcă sunt inumani. Când întrebai pe cineva ceva, primeai doar dispreț. Oare e așa de greu să pună spitalul o persoană care să ofere informații despre starea pacienților?
Timp de aproape 10 ore, nu am știut ce se întâmpla cu mama. Suferise un AVC, era grav, dar nimeni nu spunea nimic. Și acum, după două zile de la accident, nu știu mare lucru. O asistentă mi-a spus că ar fi ieșit din comă, dar nimic mai mult. Cât de grav e, e pe tratament, a fost sau va fi operată, rămâne cu sechele, nimic!
Însă, cel mai revoltător este că medicii au pierdut ore importante în a interveni. Din câte am înțeles, în cazul AVC este vitală intervenția urgentă imediat după producerea accidentului pentru a salva viața și pentru a reduce afectarea creierului. Mama a fost plimbată timp de aproape două zile între spitale fiindcă medicilor le era friică să nu aibă COVID", a declarat fiica femeii pentru constantadeazi.ro.
Reacția Spitalului Județean de Urgență Constanța
"In urma articolului 'Femeie cu AVC, plimbată două zile între spitale de tema coronavirusului. Avea creierul inundat de sânge iar ei au trimis-o la spital COVID', postat astăzi, 09.04. 2020, pe site-ul constantadeazi.ro, facem următoarele precizări:
Pacienta a fost adusă la UPU, investigată clinic și paraclinic. Potrivit rezultatului CT, nu există afecțiuni neurologice. Tot în urma examinării CT, s-a stabilit suspiciunea de COVID-19, motiv pentru care a fost redirecționată către Spitalul Municipal Medgidia.
Pentru că rezultatul testului COVID a fost negativ, pacienta a fost transferată la SCJU Constanța unde se află internată și în momentul de față. Facem mențiunea că pacienta are stare generală bună, este conștientă, colaborantă, nu are nicio afecțiune neurologică, fiind în tratatament pentru patologie de boli interne", se arată într-un răspuns al Spitalului Județean de Urgență Constanța.