Antena 3 CNN Coronavirus Drama Elenei, asistenta româncă moartă în Italia după ce a fost infectată cu COVID-19: "Era veselă și se dedica trup şi suflet pacienţilor săi"

Drama Elenei, asistenta româncă moartă în Italia după ce a fost infectată cu COVID-19: "Era veselă și se dedica trup şi suflet pacienţilor săi"

Elena avea 40 de ani. Era originară din Târgovişte, locuia în Italia de 15 ani și lucra ca asistent medical.

o_1e5dm9pt41g15bkf1n3h16nr1971b.jpg
Sursa foto: cremonaoggi.it
08 Apr 2020   •   23:05

Povestea Elenei Nitu Rodica este dramatică, pentru că este una dintre cele care s-au luptat cu coronavirusul în prima linie, scrie cotidianul Cremona Oggi, despre româncă.

Lucra la Oglio Po, în secția de dializă a spitalului, unde deseori sunt tratate situații foarte delicate și întotdeauna este nevoie de maxim profesionalism. Tot aici, crede cotidianul italian, este aproape sigur că a contractat virusul, potrivit stiridiaspora.ro.

S-a întâmplat în urmă cu o lună, după care starea Elenei s-a agravat rapid, iar femeia a fost transferată la Milano, continuând să lupte pentru a se putea vindeca sau cel puțin pentru a-şi îmbunătăți starea.

Acest lucru nu s-a întâmplat: a decedat marți și, din păcate, a plecat fără să aibă aproape vreun membru al familiei, pentru că Elena locuise singură în Italia de când s-a mutat din România şi nu avea copii.

Diplomați speră că blocarea frontierei din aceste săptămâni poate fi depășită, cel puțin pentru a putea repatria trupul femeii.

„A fost o fată drăguță și veselă, întotdeauna loială muncii, pe care a iubit-o cu adevărat: de fapt, s-a dedicat trup și suflet pacienților săi, nu s-a oprit niciodată ”, îşi reamintesc colegii și asistenții de la Oglio Po, care erau, de fapt, familia sa din Italia.

Este a opta victimă în rândul personalului medical, cea care plătește - la nivel profesional - cea mai mare datorie, fiind supraexpusă riscului: un detaliu pe care nimeni nu ar trebui să-l uite vreodată, conchide presa italiană.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close