George Thompson , specialist în boli infecţioase la Davis Medical Center de la Universitatea din California, a făcut parte dintr-o echipă de medici care a administrat medicamentul , unei femei testate pozitiv pe 26 februarie.
"Credeam că o să moară", povesteşte Thompson revistei Science.
Femeia era grav afectată, cazul ei fiind între primele cunoscute în SUA. Cu toate astea, la 36 de ore de la internarea în spital, medicii au decis să-i administreze remdesivir, medicamentul antiviral dezvoltat pentru lupta cu Ebola, SARS sau MERS.
Pentru că pacienta se afla în stare critică, medicul a primit acceptul pentru a-i administra medicamentul pacientei, deşi faza de testare a acestuia nu a fost finalizată. La doar o zi, femeia a început să-şi revină.
Cu toate veştile bune, remdesivir rămâne un tratament experimental ce mai are nevoie de teste înainte de a putea fi administrat tuturor persoanelor infectate cu Covid-19.
George Thompson susţine că remdesivir poate fi toxic pentru ficatul unor pacienţi, dar că mai sunt şi alţi medici care au descoperit că acesta are efecte benefice pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus. Un test controlat clinic are loc pe adulţi în această perioadă la Universitatea din Nebraska.