Antena 3 CNN Coronavirus Diferența dintre virozele de sezon și infecția cu Omicron. Dr. Alexiu: ”Virusul nu este mai blând și nu îi atacă mai mult pe copii”

Diferența dintre virozele de sezon și infecția cu Omicron. Dr. Alexiu: ”Virusul nu este mai blând și nu îi atacă mai mult pe copii”

Mii de copii sunt confirmați zilnic cu SARS-CoV-2. Alte câteva mii ajung la unitățile de primiri urgente din cauza virozelor.

sandra alexiu
de Andreea Cigolea    |    19 Ian 2022   •   11:34

Părinţii sunt însă disperaţi. De teama virusului se feresc să ajungă la spital cu cei mici. Dr. Sandra Alexiu ne spune cum facem diferenţa între o viroză şi infecţia cu Omicron. Când e cazul să mergem cu cei mici la unităţile de primiri urgenţe dacă tratamentul primit de la medicul de familie nu funcţionează. 

”Omicronul nu este mai blând și nu îi atacă mai mult pe copii. Omicronul este o tulpină modificată a virusului original care atacă pe toată lumea. Pare că îi atacă mai mult pe copii pentru că adulții sunt deja mulți vaccinați.

Virusul nu este deloc blând, mai ales cu persoanele nevaccinate. Ce trebuie să știe părinții este că nu putem diferenția virozele de infecția COVID decât cu ajutorul testării, mai ales la copii infecția seamănă cu aceste răceli de sezon” a explicat medicul la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: sandra alexiu omicron
Parteneri
x close