Antena 3 CNN Coronavirus Cum facem test rapid antigen acasă. Demonstraţia unui medic infecţionist

Cum facem test rapid antigen acasă. Demonstraţia unui medic infecţionist

Andreea Cigolea
1 minut de citit Publicat la 11:01 01 Feb 2022 Modificat la 11:14 01 Feb 2022
Florin Ro?u
Sursa foto: Facebook

Potrivit medicului, testul rapid antigen are mai multe elemente care vor fi folosite: picurătorul în care va fi pusă soluţia necesară pentru testare, un beţişor dintr-un plastic semirezistent care în capăt are un tampon de vată ce se introduce în nas şi testul propriu-zis, pe care se vor pune câteva picături din substanţa în care a fost introdus beţişorul. 

”Vom introduce beţişorul până la semnul respectiv. Îl veţi simţi undeva în spatele cavităţii bucale, dar e o senzaţie care nu durează mult şi care nu lasă nicio leziune. E bine dacă există cineva care ne poate ajuta la recoltare, dar dacă suntem singuri, recomand recoltarea în faţa oglinzii, pentru a şti cu exactitate nivelul până la care trebuie introdus”, a explicat medicul Florin Roşu.  

”În momentul de faţă, sunt foarte bine concepute testele şi în interval foarte scurt se vede şi rezultatul, dar putem să lăsăm testul la decantat până la 15 minute.

Dacă în dreptul literei C există o singură liniuţă, cea de control, rezultatul este negativ, dacă testul este pozitiv, apar două liniuţe, în dreptul C şi T.

Dacă se întâmplă să avem o linie doar în dreptul literei T fără să avem în dreptul literei C, testul este declarat invalid şi trebuie repetat”, a explicat medicul infecţionist.  

×
x close