„Este necesar acest apel, de vreme ce șefi de partid ca domnii Ciolacu, Tăriceanu și Ponta doresc, intenționează să nu voteze starea de urgență în Parlament, prelungirea stării de urgență. Ceea ce este, dacă vor face asta, e, într-adevăr, un act iresponsabil, chiar criminal. Firește, rolul opoziției este să critice. Guvernul face greșeli, autoritățile, în clipa de față, fac greșeli. Dar ca răspuns la aceste greșeli ale autorităților, să nu votezi starea de urgență, asta fiind soluția... Și ce urmează după aceea, dacă nu votezi starea de urgență? Deci nu se mai prelungește, ieșim cu toții în stradă, ne ducem unde avem treabă și așteptăm după aceea să se blocheze cimitirile ca în America. Să nu mai avem unde să înmormântăm oamenii", a spus gazetarul, potrivit digi24.ro.
În ce priveşte izolarea, "presiunea este din ce în ce mai mare și va fi în aceste zile. Oamenii au deja o lună de izolare în spate. Psihic, asta este greu de suportat. Mai vine încă o lună. Urmează o perioadă, nu-i pot spune altfel decât critică”, a spus Cristian Tudor Popescu.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, prelungirea stării de urgență în România pentru încă 30 de zile, el spunând că nu există semne de încetinire a epidemiei, iar „numărul persoanelor infectate și decesele provocate cresc zilnic într-un ritm altert”.
"Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiilor în perioada următoare (...) ar duce la o creștere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopularea spitalelor și o presiune uriașă pe sistemul nostru sanitar. Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Altfel, vom avea un val de îmbolnăviri foarte mare”, a spus Iohannis, într-o declarație de presă.
Încă 246 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrare în România în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul a ajuns în acest moment la 6.879 de cazuri de persoane infectate şi 346 de decese, arată ultima informare de marţi a Grupului de Comunicare Strategică.
Care sunt măsurile incluse în decretul pentru prelungirea stării de urgenţă