„Dată fiind înțelegerea distorsionată a unor aspecte importante de prevenire a răspândirii virusului COVID-19, fac următoarele precizări:
1. ”PROTECȚIA COPILULUI” NU IA COPIII NIMĂNUI!
2. Există o procedură de siguranță, pentru situații excepționale ca o măsură de protecție a copiilor aflați în situația în care se îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
Dacă ambii părinți ai copilului cu dizabilitate se îmbolnăvesc și necesită SIMULTAN spitalizare
și
Dacă copilul este sănătos și NU s-a identificat NICIO rudă, familie extinsă, prieten, care să îl îngrijească până la însănătoșirea unuia dintre părinți, LA SOLICITAREA PĂRINTELUI, DGASPC-ul (Protecția Copilului) poate oferi sprijin prin preluarea coplului până la revenirea părintelui.
Știu că este o perioadă dificilă pentru fiecare dintre noi și că teama ne poate face să acționăm irațional, DAR rugămintea mea la voi, este să încercați să fiți lucizi și să nu răspândiți informații alarmante, care nu folosesc nimănui.
Sunt situații în viață, în care chiar nu există altă alternativă (rude, cunoștințe, prieteni). Puține, evident. Ce facem cu acei copii? Îi lăsăm pe stradă?
Același lucru se întâmplă și în situația absenței epidemiei, când nu mai există rude sau familie.
NU ESTE NIMIC NOU”, a explicat Mădălina Turza, președinta Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, pe pagina sa de Facebook.