EXIT POLL
CURSCIRA
AVANGARDE
INSOMAR
CIOLACU MARCEL
25
.00
%
24
.60
%
SIMION GEORGE
15
.00
%
14
.00
%
CIUCĂ NICOLAE
14
.00
%
13
.00
%
LASCONI ELENA
18
.00
%
18
.20
%
GEOANĂ MIRCEA
5
.00
%
5
.40
%
KELEMEN HUNOR
4
.00
%
4
.50
%
GEORGESCU CĂLIN
16
.00
%
16
.50
%
Antena 3 CNN Coronavirus Studiul care oferă speranță. 95% dintre pacienți au dezvoltat imunitate împotriva coronavirusului

Studiul care oferă speranță. 95% dintre pacienți au dezvoltat imunitate împotriva coronavirusului

1 minut de citit Publicat la 14:53 12 Mai 2020 Modificat la 14:53 12 Mai 2020
Studiul care oferă speranță. 95% dintre pacienți au dezvoltat imunitate împotriva coronavirusului
Sursa foto: pixabay.com

Cercetările de la Universitatea Medicală Chongqing din China au scos la iveală faptul că 95% din 285 de pacienți au dezvoltat ambele tipuri de celule imune care combat virusul.

Testarea anticorpilor este folosită frecvent în Statele Unite pentru a depista cine a avut și a dezvoltat o potențială protecție împotriva unei noi infecții cu coronavirus.

Până acum, erau întrebări la care oamenii de știință nu aveau răspuns. Una din întrebările principale era: dacă toți cei infectați dezvoltă anticorpi, care este cantitatea necesară pentru a oferi protecție și cât durează această protecție?

Studiile cercetătorilor chinezi vin exact să lămurească aceste întrebări.

Anticorpii sunt celule imune pe care organismul le dezvoltă ca răspuns la un anumit agent patogen. Corpul dezvoltă aceste arme specializate care vor recunoaște imediat o infecție dacă este întâlnită din nou, de cele mai multe ori neutralizând-o în întregime.

Cercetătorii de la Centrul Medical Chongqing au studiat sângele celor 258 de pacienți, căutând semne ale celulelor imunitare.

Organismul produce două tipuri de anticorpi împotriva infecțiilor: imunoglobulina M (IgM) și imunoglobulina G (IgG).

Imunoglobulina M (IgM) este produsă imediat după infectare. Acești anticorpi oferă o scurtă ”explozie de protecție” înainte de a dispărea complet. În cazul coronavirusului, în prima săptămână după infectare, doar 40% din pacienți au dezvoltat acest tip de anticorpi. Însă, începând cu a doua săptămână, 95% dintre aceștia dezvoltaseră deja imunoglobulina M.

Mai mult decât atât, rezultatele studiului arată că toți pacienții au dezvoltat imunoglobuline G, anticorpi care necesită mai mult timp de dezvoltare, însă oferă o protecție de lungă durată. 

Cercetătorii vor continua studiile pentru a afla care este cantitatea de anticorpi necesară protecției și cât de îndelungată poate fi această protecție. 

Până atunci însă, rezultatele studiului sunt un semn încurajator care demonstrează că organismul învață să se protejeze singur după expunere. Dacă acest lucru se dovedește, în timp se va dezvolta o imunitate colectivă care ar putea împiedica posibile reapariții ale coronavirusului pe viitor.

Sursa: dailymail.co.uk

×
x close