La nivel global nu s-a raportat niciun deces în rândul copiilor, iar numărul de îmbolnăviri este extrem de mic.
O teorie interesantă privind infectarea cu COVID 19 la copii a fost formulată zilele acestea de experţii în virusologie.
Copiii par să fie imuni la efectele cele mai grave ale coronavirusului, susțin mai mulți doctori specialişti din lume.
Statisticile arată că niciun copil cu vârste sub 10 ani nu ar fi murit din cauza bolii.
Drept urmare, experţii au două explicaţii posibile: fie cei mici au fost mai puțin predispuși să fie expuși infiecției, fie corpul lor reacționează diferit la virus comparativ cu adulții.
Între timp, la nivel global, criza de coronavirus se agravează. În ultimele zile, peste 60 de țări au raportat cazuri de îmbolnăviri.
Copii imuni la coronavirus. Explicaţiile specialiştilor
Potrivit informațiilor postate pe pagina electronică a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), coronavirusurile includ o familie extinsă de diverși virusuri, care variază în severitate de la răceala obișnuită la boli mai severe, precum Sindromul Respirator Sever Acut (SARS), o epidemie care a infectat peste 8.000 de persoane în 2003.
Un nou coronavirus, cum ar fi COVID-19, reprezintă o tulpină nouă a virusului care nu a fost identificată anterior la om.
Cele mai recente date ale OMS, publicate pe 2 martie, au indicat 88.948 de infecții cu COVID-19 la nivel mondial (80.174 în China) și 3.043 decese (128 în afara Chinei).
Până luni, numărul americanilor infectați a fost de 62.
În timp ce coronavirusul prezintă mai întâi simptome similare cu cele ale răcelii obișnuite, inclusiv dureri de cap, dureri în gât și febră, unii dintre pacienții infectați cu virus dezvoltă dificultăți respiratorii ce se pot transforma în sindromul de detresă respiratorie, care poate fi letal.
În două luni, COVID-19 s-a răspândit în zeci de țări de pe glob, din China și Coreea de Sud, până în Europa, Mexic și Orientul Mijlociu.