”Mi se pare extrem de gravă afirmația cum că bolnavii nu au primit tratament și au decedat fără tratament. Deci acest lucru mi se pare absolut inadmisibil! Eu nu cred că este așa. Întâmplător și din nefericire, am avut cunoștințe între pacienții de la Balș care au stat chiar în terapie intensivă și spuneau că erau sufocați de tratament.
Aveau tratamente absolut tot timpul. Eu nu pot să cred că un medic poate afirma așa ceva. Mi se pare foarte gravă această afirmație, nici nu poate fi vorba să fie adevărată.
Să sperăm că lucrurile se vor limpezi după toate controalele acestea”, a zis Monica Pop.
Potrivit medicului, pacienții care au plecat de la Institutul ”Matei Balș” sănătoși, chiar dacă au fost în terapie intensivă și au fost intubați, ar trebui să fie intervievați.
Monica Pop: Mi se pare extrem de gravă afirmația cum că bolnavii nu au primit tratament și au decedat fără tratament
Vă amintim că inspectorii Curții de Conturi au făcut un control financiar la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș cu privire la achizițiile pe care profesorul Streinu Cercel le-a ordonat pe perioada stării de Urgență. În perioada supusă controlului, Institutul Matei Balș a încheiat angajamente financiare în valoare de peste 33 de milioane de lei.
Curtea de Conturi a stabilit că în perioada stării de urgență, Institutul a încheiat angajamente legale conform achizițiilor efectuate, asigurând evidența în conturi, sursa de finanțare și furnizorii.
Se cere control de amploare la Institutul condus de profesorul Streinu-Cercel! Acuzații năucitoare
În documentul semnat în numele Senatului SRATI de Prof. Dr. Șerban Bubenek, Președinte SRATI și Prof. Dr. Dorel Săndesc, Vicepreședinte SRATI și Președinte al Comisiei ATI din Ministerul Sănătății, se cere ”trimiterea unei echipe de control la Institutul Matei Balș care să controleze modul în care s-a gestionat aprovizionarea cu medicamentele antivirale cuprinse în OM 487 /2020 a secțiilor ATI.
"Avem semnale că există pacienți care au decedat în secțiile ATI cu boală COVID-19 și nu au primit nici un fel de medicație antivirală. Și MS a dat prin OM 489 pentru AP-IERE 140.587.000 lei (aproximativ 16.500.000 Euro)”, acuză medicii fără să aducă și dovezi concrete.
Reprezentanții SRATI nu sunt de acord cu conducerea secției ATI de la Spitalul Matei Balș.
”Situația, în care în România anului 2020, o secție ATI este condusă de un medic fără nici un fel de pregătire/calificare/ competență/ atestare în specialitatea ATI (anume Dr. Doina Iovănescu medic cu specialitatea boli infecțioase) încalcă grosolan NU numai prevederile OM nr. 1500 /2009 privind Regulamentul de Organizare și Funcționare a Activității ATI în România ci și pe cele ale OM nr. 398 / 2019 privind aprobarea Ghidului privind Siguranța pacientului în anestezie-terapie intensivă!”, scrie în document.
Nou record absolut de cazuri de coronavirus în România! Numărul îmbolnăvirilor a depășit 42.000
Până vineri, 24 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 42.394 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 25.349 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.918 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
1.119 cazuri noi din 22 964 teste efectuate
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.119 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 470 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
24 decese înregistrate, toate ale unor persoane cu comorbidități
Până astăzi, 2.150 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 23.07.2020 (10:00) – 24.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 24 de decese (13 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Dâmbovița, Hunedoara, Iași, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.