Antena 3 CNN Coronavirus Comandatul Spitalului Militar din Focșani a fost schimbat după ce au fost vaccinați civili care nu erau eligibili

Comandatul Spitalului Militar din Focșani a fost schimbat după ce au fost vaccinați civili care nu erau eligibili

Mia Lungu
2 minute de citit Publicat la 22:56 15 Mar 2021 Modificat la 22:56 15 Mar 2021
o_1f0rqp349tn111jr1da9kh01h0bb.jpg
Sursa foto: Hepta

Se pare că la Spitalul Militar din Focșani au fost vaccinate aproape 100 de persoane a căror eligibilitate nu a fost dovedită. În urma controlului care a avut loc la unitatea medicală, împuternicirea comandantului Spitalului Militar de Urgență (SMU), "Dr. Alexandru Popescu", din Focșani a încetat, se arată în comunicatul MApN.

Două centre de vaccinare la sediul Cercului Militar Focșani
• Un centru de vaccinare coordonat de SMU Focșani, unde au fost vaccinate persoane din cadrul spitalului și unităților militare arondate acestuia, eligibile pentru etapele I și II;
• Un centru de vaccinare coordonat de DSP Vrancea, cu patru fluxuri de vaccinare, două pentru persoane civile din județ și două pentru militari și aparținători, de asemenea, eligibili pentru etapele I și II.

În total, au fost efectuate 2.645 de doze. 145 din acestea au fost administrate unor persoane civile care nu ar fi fost eligibile. Nu au putut fi identificate date care să certifice încadrarea în criteriile de eligibilitate stabilite de autorități.

Nereguli găsite în urma controlului la Spitalul Militar din Focșani

Comisia numită pentru verificarea activității de vaccinare de la Spitalul Militar din Focșani a terminat raportul privind activitatea menționată, potrivit MApN.

O altă măsură luată în urma controlului este reorganizarea activităților în cadrul centrelor de vaccinare pentru asigurarea evidenței corecte a persoanelor vaccinate.

  • trebuie verificate strict condițiile de eligibilitate și respectarea procedurilor prevăzute de Strategia națională de vaccinare;
  • continuarea acțiunilor de verificare și control în celelalte centre de vaccinare organizate de MApN pentru asigurarea respectării cu strictețe a procedurilor prevăzute de Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România;
  • asigurarea transparenței privind desfășurarea procesului de vaccinare, prin informări periodice.

Vaccinare etapa 3. Centrele de vaccinare ale MApN s-au deschis publicului larg. Încă 60 de linii telefonice deschise pentru programare la vaccin

Centrele de vaccinare ale Ministerului Apărării au fost deschise luni, publicului larg şi vor putea fi selectate din platforma de programare. Totodată au fost înființate încă 60 de linii telefonice destinate programării telefonice a populației la vaccinare.

"Începând de luni, 15 martie, centrele de vaccinare organizate de MApN vor fi deschise accesului public prin Platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 şi prin apelarea call-center-urilor gestionate de MApN la numărul unic 021.414.44.25.

De asemenea, începând de astăzi, au fost înfiinţate încă 60 de linii telefonice pentru call-center-urile gestionate în totalitate de personalul MApN, destinate programării telefonice a populaţiei la vaccinare, ajungându-se la un total de 600 de linii deschise. Suplimentar, tot începând de astăzi, vor fi deschise gradual 180 posturi de tip live-chat, deservite tot de personal MApN, pentru sprijinirea procesului de programare la vaccinare”, a transmis, luni seară, MApN, într-un comunicat de presă.

Instituția a precizat că în perioada următoare numărul de centre de vaccinare va creşte de la 58 câte sunt organizate în prezent, la 92 centre în toată ţara. ”Totodată, MApN a demarat un proces de operaţionalizare de centre mobile de vaccinare, încadrate cu personal medical propriu, prin care se va asigura vaccinarea persoanelor din localităţile izolate din România”.

×
x close