"Metoda noastră se bazează pe experiență căpătată împotriva cancerului. Am experimentat cu multe variante și, până acum, cu toate am obținut rezultate bune", a declarat Sahin, la o întâlnire online cu reprezentanți ai mass-media din Germania potrivit CNA.com.
"Sunt încrezător că vom obține rezultate bune și împotriva variantei indiene", a spus el referitor la această mutație a virusului SARS-CoV-2, mult mai agresivă decât cele detectate anterior. "Până acum, vaccinul a dovedit eficacitate practic împotriva tuturor mutațiilor cunoscute", a insistat el.
Ugur Sahin a reamintit că, în orice caz eficacitatea maximă a vaccinului, de 97%, este atinsă după șapte zile de la administrarea celei de-a două doze. Totodată, după șase luni de la atingerea imunității maxime, această începe să scadă.
Potrivit estimărilor actuale, acest lucru înseamnă că după trecerea a între nouă luni și un an, este nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin, pentru a garanta menținerea unei imunități maxime.
Sahin s-a arătat, de asemenea, precaut referitor la liberalizarea restricțiilor pentru cei vaccinați.
Este clar că acest lucru va avea loc, deoarece "toți ne dorim să revenim la normalitate", dar trebuie să evităm să facem "discriminare" între cei vaccinați și cei care încă nu au avut acces la vaccin, a subliniat el.
"Trebuie să fim precauți și să nu cădem în așa numită 'cultură a invidiei'", a încheiat responsabilul BioNTech.
Varianta indiană de coronavirus, descoperită în 7 țări din Europa. Ce are special mutația care a băgat India în colaps
Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că varianta indiană de coronavirus s-a extins în șapte țări europene și a fost clasată oficial ”variantă îngrijorătoare” din cauza gradului ridicat de transmitere.
OMS a tras un semnal de alarmă, conform căruia varianta indiană de coronavirus, care face ravagii în India a fost descoperită în 17 țări, printre care 7 state europene, Marea Britanie, Elveția, Belgia, Germania, Irlanda, Țara Galilor și Insulele franceze.
Potrivit ultimelor statistici a OMS varianta indiana a fost detectată în peste 1200 secvențe studiate din cel puțin 17 țări, cum ar Australia, Singapore, și Statele Unite.
Recent OMS a clasat tulpina B.1.617 ca ”variantă îngrijorătoare” în contextul în care noul val de coronavirus din India a cauzat o creștere masivă a cazurilor de infectări și al deceselor.
Tulpina nou apărută în India a generat și o creștere a cazurilor de infectări la nivel global. În unul dintre statele indiene 60% dintre infecții au fost cauzate de noua tulpină a coronavirusului, potrivit analizelor făcute de experți.
Cel de al doilea val de COVID-19 care a zguduit recent India a cauzat o criză umanitară, și recent, în țară s-au înregistrat peste 300.000 de cazuri noi de infectări pentru a șasea zi la rând.