Antena 3 CNN Coronavirus Certificatul de vaccinare, disponibil în curând și în România. Baciu: "Demersul a început de mai mult timp"

Certificatul de vaccinare, disponibil în curând și în România. Baciu: "Demersul a început de mai mult timp"

România a început demersurile pentru realizarea certificatului verde de vaccinare. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

o_1f49mclqm1rkn1guobho1nvq2mlb.jpg
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    27 Apr 2021   •   15:56

Andrei Baciu a fost foarte sărac în detalii, dar a precizat că nu este vorba despre un certificat ce va fi folosit doar intern.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu spune că este vorba despre un demers comun al mai multor instituții, precum Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP și STS.

"Este un demers european și România a început de mai mult timp. E un proces de pregătire mai amplu și chestiuni tehnice", afirmă Baciu.

Andrei Baciu și Valeriu Gheorghiță au confirmat că este vorba despre certificatul verde de vaccinare agreat la nivelul Uniunii Europene și au spus că nu s-a discutat și despre un certificat folosit pe plan intern, informează Mediafax.

Când va fi disponibil certificatul verde de vaccinare

Întrebat în cât timp trebuie să fie gata certificatul verde de vaccinare, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat că este vorba despre luna iunie, acesta fiind deadline-ul dat la nivel european.

"Este într-adevăr la începutul lunii iunie, dar au fost câteva state care au solicitat șase săptămâni ca să poată armoniza sistemele pe care le au în momentul de față cu sistemul european", a adăugat și reprezentantul STS.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close